palpal

Sramni napadi režima na borce

Prvi novembra bio je krajnji rok do koga su kumovi Luka Petrović i Mirko dr Ćurić trebali da zaposle demobilisane borce sa spiska koji je gradskoj upravi i moćnicima dostavila Gradska boračka organizacija Trebinja. Demobilisani borci su izigrani, po ko zna koji put od 2014. godine kada su Luka i Dodik na sastanku u Parohijskom domu, kome je prisustvovao i vladika Grigorije, pred izbore obećali tadašnjem rukovodstvo i predsjedniku GBO Trebinje Acu Mićanoviću,  da će zaposliti prioritetne slučajeve, ali staro predizborno obećanje nije ispunjeno.

Umjesto da polože račune borcima i javnosti i kažu zašto su izigrali dogovor koji je ljetos postignut sa čelnim ljudima GBO Trebinje, o čemu postoji stenogram i zvaničan tonski zapisnik sastanka, Luka i Miko drsko kreću u napad na rukovodstvo Gradske Boračke organizacije tražeći njihovu smjenu!? Sinoć je gradski Portal Radio Trebinja, koji bi trebao biti lokalni javni a ne partijski servis, objavio lažnu vijest da su navodno članovi Predsjedništva GBO pokrenuli zahtjev i peticiju za smjenu rukovodstva Boračke, iako niko od 15 članova Predsjedništva GBO Trebinje nije potpisao zahtjev.

Režim pokušava lažno optužiti rukovodstvo GBO Trebinje da krše Statut BORS-a, jer su neki kandidati za odbornike, što nije tačno jer član 70 Statuta BORS-a kaže da članovi BORS-a ne smiju obavljati funkcije u partijama a ne da ne smiju biti kandidati za odbornike. Nevjerovatno je drskost da oni koji su sve zarobili i poklonili Partijom, upljuvali poslušnicima sve pore društva imaju toliko drskosti i hrabrosti da udare na Boračku organizaciju jer nije pod njihovom kontrolom.

Nakon što su borci na konferenciji za novinare govorili o teškom položaju demobilisanih boraca, prevarama i neispunjenim obećanjima, gradonačelnik Ćurić je doveo predstavnike Partije i direktore javnih preduzeća da kažu kako im je dobro, jer ih je Partija nagradila poslom i funkcijama, rugajući se u lice svim borcima koji žive na ivici, te drsko najavio da će prekinuti odnose sa Gradakom boračkoj organizacijom jer su javno saopštili kako su ih vlasti izigrale. Upravo su „Mikovi borci“, koji godinama zloupotrebljavaju javne funkcije, osramotili borce jer ih pokušavaju podrediti interesima vladajuće Partije, i sada su članovi Biračkih odbora kao predstavnici fiktivnih stranaka iz Federacije.

Nevjerovatna drskost i bahatost, i svaki komentar je suvišan. Ubjeđen sam da će Gradska boračka organizacija, ali i građani Trebinja, znati da odgovore na uvrede lokalnih vlasti predvođenih kumovima, Lukom i Mikom, i kazne njihovu osionost, bahatost, drskost i poniženja.

 

Nebojša Vukanović