Срамни алиби и Саопштења

Вукановић пласира неистине и подвале у јавност“

Удружење грађана и привреде Херцеговине је озбиљна организација која се бави стратешким питањима од интереса за привреду и народ Херцеговине, а не нападима, измишљотинама и неистинама, саопштено је из овог удружења.

Удружење грађана и привреде Херцеговине - Фото: илустрација

Удружење грађана и привреде ХерцеговинеФото: илустрација

Реагујући на наводе посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојше Вукановића да је на састанку руководства овог удружења Лазар Брковић предложио Луки Петровићу и Илији Таминџији да нађе људе који би напали њега или узнемиравали његове родитеље у породичној кући, из Удружења грађана и привреде Херцеговина наглашавају да је на посљедњој сједнице Управног одбора Удружења разговарано о заштити угледа јавних личности од лажи, уцјена и скрнављења свих дјела које Удружење чини у интересу бољег живота у Херцеговини.

– У саопоштењу са сједнице Управног одбора јасно је стављено до знања да се неће дозволити рушење угледа, како јавних личности, тако и цијеле Херцеговине коју желимо подићи на ниво развијених регија. Дотични посланик у јавности опет пласира лажи и подвале. Нико на сједници није спомињао методе заштите угледа јавних личности, привреде и народа Херцеговине од напада и измишљотиња дотичног посланика када се зна да ни Лазар Брковић, ни Илија Таминџија нису били на сједници Управног одбора јер нису ни његови чланови – истиче се у саопштењу.

Из овог удружења позивају правосудне органе Републике Српске да „предузму законске мјере како би спријечили злу намјеру даљих напада на сва добра дјела која ради и која ће радити Удружење“.

– Још једном постављамо питање шта је циљ недјела која ради дотични народни посланик. Такође, тражимо да јавности одговори и достави изворе свог финасансирања из којих плаћа све своје изгубљене спорове чији износи далеко превазилазе његова реална примања – додаје се у саопштењу.

Из Удружења привреде и народа Херцеговине наглашавају да су њихови „циљеви дијаметрално супротни од циљева дотичног посланика па нема никакве потребе да се брине о својој личној заштити од чланова Удружења, грађана и привреде“.

– Чланство Удружења не припада друштвеном кукољу и талогу у коме дотични посланик носи лидерску позицију – наводи се у саопштењу.