Sramna zloupotreba djece sa posebnim potrebama

Da je vlast beskrupulozna i sprema na sve kako bi došla do glasa, da joj ništa nije sveto, govori i današnja posjeta Nenada Vukoja i Aktiva žena SNSD Bileća lokalnom Dnevnom centru i Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama „Vedar osmjeh“.

 

Vukoje je poklonio korisnicima tortu sa simbolima SNSD-a, te koristio djecu sa posebnim potrebama i njihove roditelje na najsramniji mogući način za jeftinu političku promociju.

Nedavno je Željka Cvijanović na sličan način, tokom posjete Nevesinju, zloupotrijebila lokalno Udruženje i djecu sa posebnim potrebama za kampanju i ličnu promociju, glumila dobrotvora dijeleći i obećavajući narodni novac, što je posebno sramno imajući u vidu da se nažalost nalazi na mjestu predsjednika Republike.

Njima ništa nije sveto, ali je problem što ćute lažni dušebrižnici, NVO aktivisti i režimske udvorice, poput Ane Kotur Erkić, koja vrlo često kritikuje opozicione poslanike bez ijednog razloga i povoda, piše prijave i tužbe na adrese raznih institucija konstruišući problem tamo gdje ga nema, ali ćuti i ne reaguje kada bi trebala, kao sada kada Vukoje i bilećki SNSD, ili prije nekoliko dana Željka Cvijanović, na najbrutalniji način zloupotrebljavaju djecu.

Na kraju najružnije i najtužnije od svega je činjenica da je aktuelna vlast SNSD-a u Bileći za proteklih 8 crnih godina, koliko vladaju opustošenim gradom, smanjila grant Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama „Vedar osmjeh“ sa 37 000 maraka, koliko je iznosio 2012. godine, na svega 8000 maraka, koliko se sada izdvaja za rad Udruženja, a licemjeri sada pokušavaju jednom tortom i nekoliko jogurta da manipulišu osobama sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima. Nadam se da će ih Bilećani i Hercegovci oštro kazniti jer političke beskrupulozne hijene ne zaslužuju ništa drugo od političke deponije na kojoj će uskoro završiti.

 

   Nebojša Vukanović