Срамна подршка Вучића и Додика прогону Срба у Црној Гори

Упорно ћутање, маћехински однос и прећутна подршка Александра Вучића и Милорада Додика систематском прогону Срба у Црној Гори и антисрпској политици Мила Ђукановића, представља класичан акт издаје и срамно остављања на цједилу своје браће, грађана и сународника који су у веома тешком положају. Срби у Црној Гори већ дуго су обесправљени грађани другог реда, а јуче изречена срамна пресуда у монтираном процесу и вишегодишње казне затвора лидерима Срба у Црној Гори, представљају врхунац антисрпске политике прозападно преображеног комунисте Ђукановића.

На основу лажног исказа психичког болесника, извјесног Синђелића, који је признао да је лажно оптужио лидере црногорских Срба у монтираном процесу као свједок- сарадник режима, а који је иначе и сарадник србијанске БИА-е, Виши суд у Подгорици осудио је Андрију Мандића и Душка Кнежевића на по 5 година затвора, због наводног државног удара, те још неколико држављана Србије и Русије на укупно 68 година затвора. Кафкијански монтирани подгорички процес умногоме подсјећа на „бомбашку аферу“ из доба краља Николе, а циљ је додатно ослабити и заплшити Србе у Црној Гори, ударити на темеље идентитета народа које су утврдили преци из династије Петровић-Његош.

 

Срамно је што власти у Србији и Републици Српској, као и београдска штампа, упорно ћуте и затварају очи пред прогоном своје браће,настојећи да се не замјере свом пријатељу, учитељу и ментору Милу Ђукановићу. Посебно је срамно што предсједник Србије Александар Вучић не само да ћути, већ је и помогао својим изјавама и Службом побратиму Ђукановићу да оптужи лидере Срба.

 

Мило је расрбио Црну Гору, посијао више зла и сјемена у народу од Секуле Дрљевића и Савића Марковића Штедимлије, сарадника Анте Павелића, а тужно је што у томе има подршку Вучића и Додика. Да су они стварне вође Срба, каквим се лажно представљају, не би се јуче сликали са Милом у Тирану и пружили му подршку, већ би прекинули све односе све док се не заустави прогон Срба у Црној Гори. Нажалост наша браћа и сународници су остављени на цједилу, сами против свих, и сраман однос је најбољи показатељ издајничке политике лажних српских вождова. Вучићево жуто гласило „Информер“ није написало ни слова о срамној подгоричкој пресуди лидерима Срба, што је показатељ његовог игнорантског става и остављања браће на цједилу, умјесто да се прекину сви односи са Милом и његовим режимом све док се не промијени сраман однос према Србима у Црној Гори.

Пресуда у Подгоричком процесу није случајно изнесена 9-ог маја, на дан кад је Њемачка капитулирала у Берлину пред маршалом Жуковом, јер је Милова политика изразито антируска, колико и антисрпска. Мило ће бити и проћи, али ће нажалост дуго времена остати посијано зло у народу, као и горак укус издаје браће у српској Спарти од стране власти, предсједника Србије и Српске, који се годинама лажно бусају да су наводни заштитници Срба и српства у региону, а у ствари продају и издају националне интересе како би добили подршку од ментора да опстану на власти.

 

Небојша Вукановић