Šojići i misice po mjeri i ukusu

Ono što se dešava na našoj političkoj sceni, bujanje Šojića i tragikomičnih likova na sve strane, nije se mogli vidjeti u Tesnoj koži i Beloj lađi, jer scenarista Siniša Pavić nije mogao ni u snu zamisliti da društvo može pasti tako nisko da će u stvarnosti biti nadmašen i prevaziđen u ludilu čak i Srećko Šojić, koga je maestralno odigrao Lane Gutović. Šojić je bio neobrazovan ali veoma ambiciozni karijerista bez skrupula, malo je mućkao, koketirao sa kriminalcima, malo više volio novac, žene i funkcije, ali je ipak bio moralna vertikala za groteskne ličnosti koje danas izlaze iz rupa na površinu, postaju ministri, funkcioneri, direktori velikih sistema..

Prateći rad našeg reprezentativca i ministra Lučića, očekujući skandale i neobičan sastav ministarskog Kabineta, javnost je juče ostala zatečena da je prvi saradnik ministra Lučića bivša misica, a šef Kabineta nesuđeni ministar Božović, koji inače obavlja funkciju finansijskog direktora u Putevima Srpske, kako su nedavno objavili mediji, gdje ga je za svoju desnu ruku postavio kum i lider Nenad Nešić.

Misica je baš po mjeri, pa ako već ne odiše sa previše škole i pameti, neka je bar lijep i markantan Kabinet našeg ministra i reprezentativca. Ne mogu da vjerujem da je neko očekivao da će Lučić dovesti nekog profesora i intelektulca za saradnika, kad su ga upravo profesori mrzili i obarali na godinu u srednjoj školi.

Cijela Vlada Republike Srpske prepuna je starleta, a pred kraj prošle godine došao je novi talas mladih, lijepih i markantnih dama, koje su pravilno raspoređene po ministarstvima. Da bi prikrili tragove i neobičnu kadrovsku politiku, ministri su svoje prijedloge proslijedili u tuđe kabinete, a čini mi se da je ponajljepši kadar došao kod ministarke Zore Vidović u Ministarstvo finansija RS, koja baš ima ukusa ako je ona birala PR saradnice.

Kada vidimo šta se oko nas događa, bujanje ludila i svih mogućih devijacija na sve strane, ne treba se čuditi prvim potezima mlađanog i neiskusnog ministra Lučića, jer svaki početak je težak, i za koju godinu, dok ako Bog da dogura do premijera, ima vremena da se okali, uhoda i nauči posao, učeći od najboljih, poput Košarca, Nešića, Tegeltije…

Opet ću ponoviti da ne treba kritikovati veselog ministra Lučića, nije on kriv, već one koji su prodali sebe za nekoliko lopata asfalta ispred kuće, koje je za koji glas prosipao Nešić, ili par komada pečenja i svežanj crvenih novčanica koje su dijelili Dodik, Đokić i njihovi čauši. Tražili ste, gledajte.

 

Nebojša Vukanović