СНСД – Срби Нестају Са Додиком

Срби Нестају Са Додиком, скраћеница је која најбоље осликава право значење мафијашке злочиначке организације зване СНСД, која већ двије деценије систематски разара и уништава Републику Српску и српски народ са ове стране Дрине. Последице дводеценијске владавине Милорада Додика и његовог СНСД-а су толико погубне и застрашујуће да ће нажалост бити потребно више деценија да би се опоравили од свог ужаса, разарања, окупације, пљачке, негативне селекције и разних девијација.

Милорад Додик је потпуно уништио све институције, на којима мора да почива свака нормална и уређена држава, а све са циљем да он буде господар који ће да одлучује о свему. Тако је Српска остала без правосуђа, судова и тужилаштава, који умјесто процесуирања служе за амнестирање и заштиту криминалаца, уништено је правобранилаштво, образовни систем се систематски разара, као и сва јавна предузећа и установе, Влада и министарства, јер се на њиховом челу налазе послушне марионете које не мисле својом главом, већ само спроводе одлуке, замисли и паклене планове осмишљене у једином центру моћи.

Институције се могу ослободити и опоравити за кратко вријеме, ако има политичке воље и позитивне селекције која кадрира најбоље, најобразованије и најспособније, али је проблем што се Српска убрзано празни и остаје без становништва, посебно младих. Додик је претекао пећке патријархе Арсенија Трећег Чарнојевића и Арсенија Четвртог Јовановића – Шакамбету, који су предводили егзодус Срба са Косова крајем 17-ог и почетком 18-ог вијека, и више је Срба напустило Српску од како је Додик дошао на власт него послије великог Бечког и Руско-аустријско-турског рата. Од Дејтона и завршетка Отаџбинског рата 1995. године до данас Република Српска изгубила је трећину становништва, а ситуације се из године у годину погоршава, јер народ не може да трпи тортуру, притисак, уцјене, сиромаштво и кулучење Мафије.

Да стварно Срби Нестају Са Додиком и СНСД-ом говоре суморни подаци о броју рођене дјеце и броју ученика. 1999. године у Републици Српској је рођено 13 995 беба, а у 2018. години свега 8 802, чак 5 193 бебе мање. У први разред у школској 2019/2020 години уписано је само 9 787 првачића, и број ученика из године у годину се смањује. Република Српске се празни због слабог наталитета и негативног природног прираштаја, те због масовног исељавања становништва, цијелих породица које одлазе трбухом за крухом јер не желе да живе у неуређеној и сиромашној држави у којој царује криминал, корупција, непотизам, партократија…

Преко 400 000 грађана напустило је Српску од како је 1998. године Додик први пут дошао на власт, и ваљда је више и слијепима јасно да ће СРБИ НЕСТАТИ СА ДОДИКОМ ако СНСД још коју годину опстане на власти. Проблем је што нажалост већина, заслијепљена режимском пропагандом и лошим образовањем, још увијек не може да схвати какве су погубне последице владавине Додика и СНСД-а, и већина ће се освијестити тек када буде касно, и када схвате да је Додик један обичан шарлатан, манипулатор и преварант који је деценијама пљачкао и варао сопствени народ и грађане представљајући се лажно као патриота, а у ствари је највеће зло које је задесило српски народ последњих деценија.

 

Небојша Вукановић