SNSD – Srbi Nestaju Sa Dodikom

Srbi Nestaju Sa Dodikom, skraćenica je koja najbolje oslikava pravo značenje mafijaške zločinačke organizacije zvane SNSD, koja već dvije decenije sistematski razara i uništava Republiku Srpsku i srpski narod sa ove strane Drine. Posledice dvodecenijske vladavine Milorada Dodika i njegovog SNSD-a su toliko pogubne i zastrašujuće da će nažalost biti potrebno više decenija da bi se oporavili od svog užasa, razaranja, okupacije, pljačke, negativne selekcije i raznih devijacija.

Milorad Dodik je potpuno uništio sve institucije, na kojima mora da počiva svaka normalna i uređena država, a sve sa ciljem da on bude gospodar koji će da odlučuje o svemu. Tako je Srpska ostala bez pravosuđa, sudova i tužilaštava, koji umjesto procesuiranja služe za amnestiranje i zaštitu kriminalaca, uništeno je pravobranilaštvo, obrazovni sistem se sistematski razara, kao i sva javna preduzeća i ustanove, Vlada i ministarstva, jer se na njihovom čelu nalaze poslušne marionete koje ne misle svojom glavom, već samo sprovode odluke, zamisli i paklene planove osmišljene u jedinom centru moći.

Institucije se mogu osloboditi i oporaviti za kratko vrijeme, ako ima političke volje i pozitivne selekcije koja kadrira najbolje, najobrazovanije i najsposobnije, ali je problem što se Srpska ubrzano prazni i ostaje bez stanovništva, posebno mladih. Dodik je pretekao pećke patrijarhe Arsenija Trećeg Čarnojevića i Arsenija Četvrtog Jovanovića – Šakambetu, koji su predvodili egzodus Srba sa Kosova krajem 17-og i početkom 18-og vijeka, i više je Srba napustilo Srpsku od kako je Dodik došao na vlast nego poslije velikog Bečkog i Rusko-austrijsko-turskog rata. Od Dejtona i završetka Otadžbinskog rata 1995. godine do danas Republika Srpska izgubila je trećinu stanovništva, a situacije se iz godine u godinu pogoršava, jer narod ne može da trpi torturu, pritisak, ucjene, siromaštvo i kulučenje Mafije.

Da stvarno Srbi Nestaju Sa Dodikom i SNSD-om govore sumorni podaci o broju rođene djece i broju učenika. 1999. godine u Republici Srpskoj je rođeno 13 995 beba, a u 2018. godini svega 8 802, čak 5 193 bebe manje. U prvi razred u školskoj 2019/2020 godini upisano je samo 9 787 prvačića, i broj učenika iz godine u godinu se smanjuje. Republika Srpske se prazni zbog slabog nataliteta i negativnog prirodnog priraštaja, te zbog masovnog iseljavanja stanovništva, cijelih porodica koje odlaze trbuhom za kruhom jer ne žele da žive u neuređenoj i siromašnoj državi u kojoj caruje kriminal, korupcija, nepotizam, partokratija…

Preko 400 000 građana napustilo je Srpsku od kako je 1998. godine Dodik prvi put došao na vlast, i valjda je više i slijepima jasno da će SRBI NESTATI SA DODIKOM ako SNSD još koju godinu opstane na vlasti. Problem je što nažalost većina, zaslijepljena režimskom propagandom i lošim obrazovanjem, još uvijek ne može da shvati kakve su pogubne posledice vladavine Dodika i SNSD-a, i većina će se osvijestiti tek kada bude kasno, i kada shvate da je Dodik jedan običan šarlatan, manipulator i prevarant koji je decenijama pljačkao i varao sopstveni narod i građane predstavljajući se lažno kao patriota, a u stvari je najveće zlo koje je zadesilo srpski narod poslednjih decenija.

 

Nebojša Vukanović