palpal

SNSD ipak na sjednici PD PS, BiH Baja opet slagao gradjane

20170405_102534.jpg

SNSD ipak na sjednici PD PS BiH, Baja opet slagao gradjane

Poslednjih nekoliko dana Baja mali Dodik, njegova premijerka i ministri su uporno tvrdili da poslanici SNSD-a nece doci na sjednicu Predstavnickog doma Parlamenratne skupstine BiH i da nece glasati za povecanje akciza na gorivo. Baja je ponovo obmanuo gradjane i javnost, pa su se prije 10-ak minuta poslanici SNSD-a Stasa Kosarac, Lazar Prodanovic, Dusanka Majkic i Miroslav Milovanovic tiho usunjali u „bijelu salu“ u trenutku dok Sefik Dzaferovic predsjedava sjednicom Predstavnickog doma.
Osim akciza SNSD planira da glasa i za Zakon o osiguranja depozita u bankama u BiH, koji predstavlja veliki prenos nadleznosti jer umjesto entiteta Agencija na drzavnom nivou preuzima superviziju kontrole bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zakon i prenos nadleznosti je posledica propasti Bobar i Banke Srpske, kriminala i organizovane pljacke koju je izveo rezim u Republici Srpskoj.
Licemjerstvo SNSDa nema granica, i danasnje ponasanje njihovih poslanika pokazuke ko ima podanicki odnos prema strancima i MMF-u. Stranci i predstavnici Delegacije EU u BiH vec duze vremena vrse pritisak na sve politicke subjekte da usvoje Zakon o akcizama i Zakon o osiguranju depozita u BiH kako bi MMF i Svjetska banka imali garancije za sigurno vracanje kredita koje nam plasiraju, pa ce danasnje glasanje pokazati ko su sluge stranaca, MMF-a i pogubnog neoliberalnog koncepta. Ukoliko SNSD danas podrzi i glasa za zakone pokazace se da se nije promijenilo mnogo toga od 1998. godine kada je Baja mali Dodik na tenkovima SFORa dosao do premijerske fotelje.

Nebojsa Vukanovic