palpal

Šnjegota pod pritiskom ipak podnio ostavku

Ostavka Snjegote foto.jpg

Šnjegota pod pritiskom ipak podnio ostavku

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota i njegov zamjenik podnijeli su ostavke na funkcije. Šnjegota navodi da je svoj mandat stavio na raspolaganje poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske, koji će ostavku razumatrati na narednoj sjednic. Imajući u vidu da Dodik potpuno kontroliše sve poslanike skupštinske većine, koji su samo marionete i figure u njegovim rukama, jasno je da će se slučaj završiti usvajanjem ostavki i imenovanjem poslušnika koji će slijepo slušati glavnog Bosa.

Iako je danima tvrdio da su revizori radili u skladu sa zakonom i da je Izvještaj o radu Vlade RS za 2016. godinu tačan, Šnjegota je ipak popustio pod velikim pritiscima mafije. Očito je da je Dodik preko svojih moćnika prijetio i ucjenjivao Šnjegotu da mora podnijeti ostavku, i da jhe glavni revizor na kraju i popustio.

Činjenica da se Šnjegota juče u banjalučkom kafiću sastao sa direktorom RTRS-a Draškom Milinovićem, navodi na predpostavku da je prvi čovjek režimske televizije prijetio medijskom satanizacijom ukoliko Šnegota ne ispuni želju glavnog Bosa. Imajući u vidu da je Milinović intimus i vjerna sluga režima zadužena za najprljavije poslove, ne treba sumnjati da je proteklih dana na glavnog revizora vršen veliki pritisak, i da je na kraju ipak iz nekog razloga popustio pred velikim ucjenama i pritiscima.

Na ovaj način sigurno je srušen ugled i uzdrmana institucija Glavne službe za reviziju Republike Srpske, a režim očito želi da preuzme apsolutnu kontrolu nad svim institucijama i državu pretvori u servis mafije, kao što je to već ranije uradio sa RTRS-om, policijom, pravosuđem..
Režim sve više i sve češće koristi nasilje za obračune sa neistomišljenicima, i svakako da bi slučaj „revizor“ mogao biti tačka preokreta koja bi mogla izazvati seriju i talase reakcija na svim stranama…

Nebojša Vukanović