Снијег завејао Херцеговину

По други пут за свега неколико дана у Требињу је јутрос поново пао снијег, што је изненадило многе на југу Херцеговине, а снијег је провејавао чак и у Приморју. Снијег је током ноћи поново падао у цијелој Херцеговини и задао велике проблеме возачима, који нам јављају да се саобраћај одвија отежано, посебно на дионици пута Гацко – Фоча, преко превоја Чемерно и Пријеђел.

Возачи апелују на службе за додатни ангажман како би се саобраћај одвијао колико-толико безбједно. Нажалост путеви у запостављеној Херцеговини су у тако очајном стању да је и љети лоша безбједност саобраћаја, и ситуација се неће побољшати све док Влада и Путеви Српске не издвоје новац за реконструкцију пута Гацко – Фоча, Гацко – Невесиње и Требиње – Љубиње.

Синоћ је била веома хладна ноћ у Херцеговини, и већ око 19 часова у околини Гацка, на великом правцу код мотела Кошута, било је -14 степени.

На Моску изнад Требиња је било -8, на Јасену -3, а у Требињу 0 око 20.30 часова. Иако је Моско од Требиња удаљено свега 12 километара, а у близини је Билећко језеро, велика је разлика у температури, и са повећањем надморске висине нагло пада температура.

 

Небојша Вукановић