Снајпер на поклон премијеру Вишковићу?

Грађанима Српске, посебно Милића и Бирча, познато је да је Радован Вишковић велики љубитељ лова, функционер локалног Ловачког удружења и републичког Савеза, а ловачке приче које стално прича у јавности показују да је веома искусан и прекаљени ловац.

Да би био успјешан у лову премијер мора бити добро наоружан и опремљен, а за то се брину пријатељи. Према мојим сазнањима и информацијама, почетком ове године Радован Вишковић добио је од Техничког ремонтног завода Братунац и већинског власника компаније Славена Ристића, свог блиског пријатеља, савремену ловачку снајперску пушку типа „Бласер Р8“ са „Сваровски“ оптички нишаном. Ловачка снајперска пушка је њемачке производње, а њена од цијена са „Сваровски“ оптичким нишаном кошта нешто мање од 20 000 марака.

Радован Вишковић треба да каже да ли је тачна информација да је од ТРЗ Братунац и Славена Ристића добио ловачку пушку „Бласер Р8“ са „Сваровски“ оптичким нишаном, и да ли је са овом пушком почетком марта ишао у лов на вукове? Да ли је пријавио поклон, и да ли се ради о сукобу интереса, имајући у виду да је као премијер са Славеном Ристићем у телефонском разговору договорио куповину тзв. „покретне болнице“ за 4,3 милиона марака непосредно након добијања поклона! Каква је улога Радована Вишковића у послу са одузетим оружјем од грађана Српске које је МУП Српске предао ТРЗ Братунац?

Очекујем да Вишковић одговори на ова питања, која су од велике важности за јавност, али и да правосудне и друге институције раде свој посао, спроведу истрагу и утврде да ли је у сумњивим пословима било криминала, злоупотребе положаја и овлаштења, трговине утицајем или неких других кривичних дјела!

 

Небојша Вукановић