palpal

Смјена Радовића увод у потпуну диктатуру

Згази и погуши све око себе како би стаљинистичким методама вјечно и неграничено владао као ЦИК-ов некрунисани краљ Милорад први и потоњи.  И док са једне стране позива на лажно „српско јединство“ и мами појединце у своју замку, по налогу Милорада Додика данас је Надзорни одбор Нове банке смијенио генералног директора Милана Радовића, иначе највећег акциона Нове банке, власника више од 10% акција. Радовић је један од „мангупа“ у ДНС-у, како је Додик означио неке од кадрова Павићеве странке које не контролише, тражећи да „коалиционог партнера“ да их уклони.

 

Својим традиционалним одужјем, уцјенама, пријетњама и притисцима, Додик је данас уклонио несуђеног премијера Милана Радовића из највеће и најстарије домаће банке, правећи нови искорак ка увођење потпуне диктатуре, апсолутизма, једноумља и страховладе. Не знам какав је то страшан кримен починио Радовић према режиму, али притисци и његово муњевито брутално уклањање са чела банке, у којој је највећи сувласник, је показатељ бескрупулозности и осветољубивости Додика и његовог режима. Са једне стране он гази и јавно понижава кључног „партнера“ из „најдуговјечније коалиције“, а са друге стране шаље јасну поруку свим послушницима како ће проћи ако покушају да врдају и слијепо не спроводе његова криминлна наређења и сулуде замисли.

Према мојим сазнањима Радовићу је запријећено још већим ударцима уколико се потпуно повуче, не одустане и не препусти „чубриловићевцима“ посланички мандат. Додик гази и понижава Павића и ДНС, и питање је хоће ли пустити да их Додик прегази без отпора и пустити Радовића низ воду без ријечи, или ће пружити бар неки отпор диктору.

Уклањањем Радовића Додик задаје још један ударац банкарском систему Српске, након што су због пљачке и  извлачења новаца пропале Бобар и Банка Српске, и питање је како ће се смјена одразити на пословање Нове банке.

Уклањањем „мангупа“ Додик показује колико му је стало до „свесрпског јединства“ којим жели да намами у клопку алаве појединце из СДС-а жељне власти, како би се лакше увалио у заједничке институције, а потом их подавио као зечеве. Диктатор жели апсолутизам и неограничену власт у 21-ом вијеку, и сваки отпор лудилу и диктатури је свега дужност сваког свјесног грађанина.

 

Небојша Вукановић