Смјена гостију

Љето и туристичка сезона су почели, али Требиње одавно није било неспремније да дочека прве веће групе туриста и гостију. Чувени хотел и башта „Платани“ су дуже времена затворени, и многи гости су разочарани што не могу да се одморе у хладовини старих платана, по којима је Требиње одавно постало препознатљиво. Иако је било најављено да ће Дејан Бодирога, који је од одлазећег владике Григорија изнајмио посрнули хотел и ресторан, до краја маја завршити послове реновирања нажалост све је утихнуло, а популарно мјесто је мјесецима затворено.                          

Градски парк је сулудом, прекомјерном и непотребном сјечом стабала претворен у зелену површину у којој је пола дијела сунчано а пола у хладу. Исјечена жива ограда око парка је катастрофалан потез, а и послије 10 мјесеци радова, више тендера и анекса који су потрошили скоро пола милиона марака, парк је  и даље добрим дијелом раскопан. Градске власти труде се да постављањем травњака код грађана оставе утисак како је урађено нешто корисно, и дугим радовим створе слику како се нешто у Требињу гради. Нажалост градске власти за 2 године нису покренуле ниједан свој пројекат ни довеле макар једног инвеститора, и да нема Родољуба Драшковића одавно би све утихнуло!                                                             

Алеје и трављаци у Главној улици су у троскоту и корову, умјесто да су засађене цвијећем, па су многи гости разочарани кад дођу у Требиње и виде затворене „Платане“, раскопан парк, троскот, грађевинске радове…                                                                                           

Ипак није све тако црно. Лукин „видиковац белведере“ је оправдао сва очекивања, и велика заједничка инвестиција града Требиња, Владе РС и ресорног Министарства туризма даје резултате. Недавно је дошло до нове смјене гостију, а гужва у гладу „видиковца“ говори да је Лука постигао пун погодак са својом највећом инвестицијом у 2 године власти, коју упорно истичу и хвале његови дворски медији.

 

Небојша Вукановић