Smjena gostiju

Ljeto i turistička sezona su počeli, ali Trebinje odavno nije bilo nespremnije da dočeka prve veće grupe turista i gostiju. Čuveni hotel i bašta „Platani“ su duže vremena zatvoreni, i mnogi gosti su razočarani što ne mogu da se odmore u hladovini starih platana, po kojima je Trebinje odavno postalo prepoznatljivo. Iako je bilo najavljeno da će Dejan Bodiroga, koji je od odlazećeg vladike Grigorija iznajmio posrnuli hotel i restoran, do kraja maja završiti poslove renoviranja nažalost sve je utihnulo, a popularno mjesto je mjesecima zatvoreno.                          

Gradski park je suludom, prekomjernom i nepotrebnom sječom stabala pretvoren u zelenu površinu u kojoj je pola dijela sunčano a pola u hladu. Isječena živa ograda oko parka je katastrofalan potez, a i poslije 10 mjeseci radova, više tendera i aneksa koji su potrošili skoro pola miliona maraka, park je  i dalje dobrim dijelom raskopan. Gradske vlasti trude se da postavljanjem travnjaka kod građana ostave utisak kako je urađeno nešto korisno, i dugim radovim stvore sliku kako se nešto u Trebinju gradi. Nažalost gradske vlasti za 2 godine nisu pokrenule nijedan svoj projekat ni dovele makar jednog investitora, i da nema Rodoljuba Draškovića odavno bi sve utihnulo!                                                             

Aleje i travljaci u Glavnoj ulici su u troskotu i korovu, umjesto da su zasađene cvijećem, pa su mnogi gosti razočarani kad dođu u Trebinje i vide zatvorene „Platane“, raskopan park, troskot, građevinske radove…                                                                                           

Ipak nije sve tako crno. Lukin „vidikovac belvedere“ je opravdao sva očekivanja, i velika zajednička investicija grada Trebinja, Vlade RS i resornog Ministarstva turizma daje rezultate. Nedavno je došlo do nove smjene gostiju, a gužva u gladu „vidikovca“ govori da je Luka postigao pun pogodak sa svojom najvećom investicijom u 2 godine vlasti, koju uporno ističu i hvale njegovi dvorski mediji.

 

Nebojša Vukanović