Смијењен Љубо Вуковић!?

Према мојим сазнањима и информацијама из Хидроелектрана на Требишњици, прије неколико дана са функције извршног директора за финансијске и правне послове ХЕТ-а смијењен је Љубо Вуковић, брат посланика СНСД-а Радована Вуковића. Смјену сам раније и најавио, а лакмус папир који је показао да је „пуштен низ воду“ био је Извјештај МУП-а и ПУ Требиње упућен Окружним Тужилаштву Требиње због лажних рачуна професора Паповића, на коме се од директора једино нашао Љубо.

Вуковић је био извршни директор пуних 13 година, а низ воду га је пустио рођени брат Радован. Раније сам објавио, а показало се тачним, да је Радован молио ген-сека Луку, клечао на кољенима пред њим и јавно се понижавао преклињући ген-сека да именује Људмилу Милошевић за директора Основне школе у Билећи, а да се заузврат брату Љубу скине глава у ХЕТ-у. Лука је услишио молбе и апеле, именовао Људмилу за директора, али је функција и глава брата Љуба завршила на пању.

Иза Љуба остаје рупа у каси ХЕТ-а од неколико десетина милиона марака, и рекордан минус у пословању. Да зло буде веће, за новог извршног директора у ХЕТ-у требао би се именовати Чома Диплома, кадар билећких социјалиста, што би дефинитивно значило крај за ХЕТ јер иза „декана“ Чоме трава не ниче. Недавно је дошло до великог сукоба и раскола у социјалистима, Максим Скоко је напустио састанак са Ђокићем незадовољан његовим кадровским рјешењима који воде самоуништењу, о чему ћу ускоро детаљније писати. Једна од опција је да Љубо буде директор за правне, а Чома Диплома финансијске послове, и тако здруженим билећким снагама сломе ХЕТ до краја.

Чома Диплома постао је у Билећи познат по продукцији лажних диплома и ситним преварама, а буде ли Лука пристао да га устоличи за извршног директора ХЕТ-а, спаса некадашњем гиганту сигурно неће бити, и одмах по именовању може се позвати свештеник да служи опијело ХЕТ-у, уколико социјалисти пристану на попа.

Небојша Вукановић