Smijenjen Ljubo Vuković!?

Prema mojim saznanjima i informacijama iz Hidroelektrana na Trebišnjici, prije nekoliko dana sa funkcije izvršnog direktora za finansijske i pravne poslove HET-a smijenjen je Ljubo Vuković, brat poslanika SNSD-a Radovana Vukovića. Smjenu sam ranije i najavio, a lakmus papir koji je pokazao da je „pušten niz vodu“ bio je Izvještaj MUP-a i PU Trebinje upućen Okružnim Tužilaštvu Trebinje zbog lažnih računa profesora Papovića, na kome se od direktora jedino našao Ljubo.

Vuković je bio izvršni direktor punih 13 godina, a niz vodu ga je pustio rođeni brat Radovan. Ranije sam objavio, a pokazalo se tačnim, da je Radovan molio gen-seka Luku, klečao na koljenima pred njim i javno se ponižavao preklinjući gen-seka da imenuje Ljudmilu Milošević za direktora Osnovne škole u Bileći, a da se zauzvrat bratu Ljubu skine glava u HET-u. Luka je uslišio molbe i apele, imenovao Ljudmilu za direktora, ali je funkcija i glava brata Ljuba završila na panju.

Iza Ljuba ostaje rupa u kasi HET-a od nekoliko desetina miliona maraka, i rekordan minus u poslovanju. Da zlo bude veće, za novog izvršnog direktora u HET-u trebao bi se imenovati Čoma Diploma, kadar bilećkih socijalista, što bi definitivno značilo kraj za HET jer iza „dekana“ Čome trava ne niče. Nedavno je došlo do velikog sukoba i raskola u socijalistima, Maksim Skoko je napustio sastanak sa Đokićem nezadovoljan njegovim kadrovskim rješenjima koji vode samouništenju, o čemu ću uskoro detaljnije pisati. Jedna od opcija je da Ljubo bude direktor za pravne, a Čoma Diploma finansijske poslove, i tako združenim bilećkim snagama slome HET do kraja.

Čoma Diploma postao je u Bileći poznat po produkciji lažnih diploma i sitnim prevarama, a bude li Luka pristao da ga ustoliči za izvršnog direktora HET-a, spasa nekadašnjem gigantu sigurno neće biti, i odmah po imenovanju može se pozvati sveštenik da služi opijelo HET-u, ukoliko socijalisti pristanu na popa.

Nebojša Vukanović