Смеће у сликама нашег моралног посрнућа

Некада једна фотографија говори више од стотину ријечи, а једна таква занимљива фотографија стигла ми је данас из добојског насеља Пијескови. Два билборда, двије партије и једна опскурна личност на њима, која је симбол свега поквареног, девијантног и неморалног. Иако избори неће скоро, радници су данас лијепили фотографију О. Петровића, новог предсједника Градаког одбора СНСД-а Добој, који очито жели да и оне необавјештене суграђане обавјести о свом најновијем заокрету.

Тик поред овог билборда је други, нешто старији, на коме О. Петровић као носилац листе СДС-а позива грађане да му пруже подршку. Много је политичког смећа и шљама на домаћој сцени, али се добојски бег, уз Ненада Стевандића и још неколико старих удбаша, ипак некако истиче, и на самом је врху најбескрупулознијих, најподмуклијих и најпокваренијих.

Додик и СНСД су до прије неколико мјесеци Обрена називали Омером, издајником и потурицом, јер се братимо са Турцима, али се након сочних и страсних предизборних пољубаца са Додиком све промијенио, па је Омер поново постао Обрен, велики Србин и патриота.

Са оваквим политичким смећем и олошем, лажним патриотама и националистима потонули смо на само дно, а стотине хиљада грађана побјегло је са ових простора главом без обзира јер нису могли да трпе насиље, примитивизам, криминал и бахатост Омера, Обрена и сличних моралних амеба и наказа, који представљају слике потпуног суноврата једног друштва.

 

Небојша Вукановић