Smeće u slikama našeg moralnog posrnuća

Nekada jedna fotografija govori više od stotinu riječi, a jedna takva zanimljiva fotografija stigla mi je danas iz dobojskog naselja Pijeskovi. Dva bilborda, dvije partije i jedna opskurna ličnost na njima, koja je simbol svega pokvarenog, devijantnog i nemoralnog. Iako izbori neće skoro, radnici su danas lijepili fotografiju O. Petrovića, novog predsjednika Gradakog odbora SNSD-a Doboj, koji očito želi da i one neobavještene sugrađane obavjesti o svom najnovijem zaokretu.

Tik pored ovog bilborda je drugi, nešto stariji, na kome O. Petrović kao nosilac liste SDS-a poziva građane da mu pruže podršku. Mnogo je političkog smeća i šljama na domaćoj sceni, ali se dobojski beg, uz Nenada Stevandića i još nekoliko starih udbaša, ipak nekako ističe, i na samom je vrhu najbeskrupuloznijih, najpodmuklijih i najpokvarenijih.

Dodik i SNSD su do prije nekoliko mjeseci Obrena nazivali Omerom, izdajnikom i poturicom, jer se bratimo sa Turcima, ali se nakon sočnih i strasnih predizbornih poljubaca sa Dodikom sve promijenio, pa je Omer ponovo postao Obren, veliki Srbin i patriota.

Sa ovakvim političkim smećem i ološem, lažnim patriotama i nacionalistima potonuli smo na samo dno, a stotine hiljada građana pobjeglo je sa ovih prostora glavom bez obzira jer nisu mogli da trpe nasilje, primitivizam, kriminal i bahatost Omera, Obrena i sličnih moralnih ameba i nakaza, koji predstavljaju slike potpunog sunovrata jednog društva.

 

Nebojša Vukanović