Сложна браћа и тужни скуп

СНСД је око себе окупио сав политички отпад, конвертите и интересне групације које су се окупиле око плијена, које се воде искључиво личним и партијским интересима, без било какве идеологије, програма, заједничких општих циљева, па су чести међусобни сукоби, попити хијена око лешине у природи. У тзв „коалицији“ ври као у гротлу, посебно након што је Додик поцијепао „коалиционе партнере“ ДНС и СПРС, те формирао разјединитеље, изворни и први СДС, те друге пратеће сателите.

Тако је кандидат СНСД-а за одборникa у Скупштини града Требиња Игор Вујовић звани Сес данас грубо и непримјерено псовао мртвог оца Рајку Ћапину, носиоцу одборничке листе Социјалистичке партије РС у Требињу, коментаришући његову фотографију из младости на друштвеним мрежама.

Пуно занимњивији и динамичнији је сукоб између бивших СДС-оваца, конвертита и прелетача који су прешли у структуре владајућих али на различитим колосјецима. Иако су се раније скупа фотиграфисали на Тргу слободе, са лажним лицемјерним осмјесима глумећи финоћу и добре односе, ипак су данас у јавности показали своје право лице и однос локалних разјединитеља Ковача и њихове братије са једне, те комуњаре и старог другара из СДС-а, друга Пера Јелачића, са друге стране црвено-црне коалиције!

Друг Перо и социјалисти не крију велику радост и одушевљење због одлуке ЦИК-а да поништи пријаву и онемогући излазак на изборе Стевандићу и његовим разјединитељима, а у свему је најлуђе што се комуњаре позивају на Бога, и кажу да има Бога када браћа Ковач и разјединитељи не могу изаћи на изборе. Боже им опрости јер не знају шта раде, пишу и говоре!

Са оваквим коалиционим партнерима и здравом атмосфером у „коалицији“ Луки и Муки, Мику др Ћурићу Коцкалонеу и не треба опозиција, појешће се сами између себе око плијена. Знам да одавно кључа и да је веома напета атмосфера унутар интересне скупине која се зове „владајућа коалиције“ и да је питање дана када ће се похватати за вратове и међусобно физички сукобити, јер је плијена све мање а апетити велики, што би била ружна порука грађанима и додатно нарушило углед Требиња. Због тога апелујем на „коалиционе партнере“и њиховог лидера др Мика, који их је окупио, да бар мало у јавности смире страсти и да својим прљавим вешом и сукобима не узнемиравају јавност, којој је свега преко главе, а да се око плијена још мјесец и кусур дана за гушу и вратове хватају иза затворених врата.

 

Небојша Вукановић