palpal

Skupom Pravda za Davida razbjena strahovlada u Trebinju

Ispred spomenika Jovana Dučića na ulasku u Gradski park, u Trebinju je održan skup podrške grupi Pravda za Davida na kome se okupilo nekoliko stotina građana. Okupljenima su se obratili mladi glumac i građanski aktivista Igor Svrdlin, demobilisani borac prve kategorije Dragan Anđelić, novinarka Gordana Đurković, otac dječaka Čihorića koji je pod čudnim okolnostima nastradao prije desetak godina… Podršku saborcu Davoru Dragičeviću pružili su i demobilisani borci Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske, koji su na skup došli sa transpatrentom na kome je pisalo Trebinjska brigada VRS. Uprkos raznim pritiscima na građane, koji je lokalna vlast vršila proteklih dana preko svojih čauša od kako je u medijima najavljeno održavanje prvog skupa Pravda za Davida u Trebinju, okupio se veći broj ljudi koji traže da se utvrdi istina i sve okolnosti ubistva Davida Dragičevića.

Skup je protekao mirno bez ijednog incidenta, a najvažnija poruka je da je Trebinje napokon razbilo strah, teror i strahovladu koju je zaveo klan gradonačelnika Lakija Lučiana Petrovića, koji misli da sve probleme može riješiti pritiscima, ucjenama, kupovinom i nagradama poslušnim.                                                 

Bravo za Trebinje koje je pokazalo da se ne boji dezertera, ološa, prevaranata, razbojnika i njihovih čauša koji misle da terorom, kaznama i strahovladom mogu upravljati ljudskim sudbinama, vječno sve držati pod kontrolom i rukovoditi svim procesima.