Скупља од Монализе, смије ли још неко из власти да се фотографишемо?

Његош је писао да постоји ноћ скупља од вијека, а изгледа да постоје неке слике и фотографије које су скупље од Монализе, Пикасових или Ван Гогових дјела. Кад ме је прије неколико мјесеци пресрео испред хотела Босна, питао што га нападам и тражио да се фотографишемо, неки злобни и малициозни су коментарисали откуд тобоже ја на улици са Нешићем, да ли сам се можда нешто са њим нагодио.

Не знам колико, али сигурно да је бар мало Нешића коштао случајан сусрет и фотографија испред хотела Босна, коју је очигледно и тада објавио са намјером да пошаље Додику поруку да је спреман за рат и да пређе на другу страну, што је сада постало свима јасно. Занимљиво да је према мојим сазнањима Жељка била најгрлатија да се Нешић смијени а ДНС отјера из власти, а незванично њен је циљ да се реваншира Игору Радојичићу за убједљив пораз у Бањалуци 2018. године и рачуна да ће излазак ДНС-а бити кључан за превагу и побједу Драшка Станивуковића.

Ген-сек Бањац је побјегао испред хотела Босна и одбио Нешићев приједлог да се скупа фотографишемо, а можда ће тако успјети да се спасе и остане на функцији директора Бање Мљечаница, коју је недавно добио, ако изда ДНС као некад СДС, и поново претрчи у загрљај Додику.

 

Небојша Вукановић