Скромни подвижници и испосници

Мало бурека, сирнице, пита од кромпира и јогурта.. То је скроман оброк бањалучких подвижника и мученика, који се боре и страдају за добро народа и грађана. Начелник Одјељења за просторно уређење града Бањалука Слободан  Станаревић објавио је данас фотографију са градоначелником Игором Радојичићем и још неким, мени непознатим сарадником, у паркићу у центру Бањалуке, испред Саборног храма и сједишта градске администрације, како једу скроман оброк у паузи од напорног рада.

Градоначелник је најскромнији од тројице подвижника, и по Станаревићевој објави рекло би се да пости. Мученици се боре и пате за народ, ал пошто су ресторани у ванредној ситуацији затворени не могу се, по навици, потписати, нешто скромно бацити у кљун и ставити на трошкове репрезентације града, па су испосници приморани да поједу мало пите. Камен би заплакао кад виде скромне подвижнике у борби за своје грађане.

Хајд што су скромни, и што се хвале великим подвизима, али тек што су велике патриоте. Тако су скромни оброк зачинили уз поруку народу – волите свој град! Велика је љубав њихова, видјели смо то и недавно кад су одборника побратима Вукаловића почастили са 4 скромне некретнине у Бањалуци, или Станаревић што је исјекао и бетонирао сваку зелену површину.

Лицемјертву нема краја, али некад ствармо пређу све границе!

 

Небојша Вукановић