palpal

Skromni podvižnici i isposnici

Malo bureka, sirnice, pita od krompira i jogurta.. To je skroman obrok banjalučkih podvižnika i mučenika, koji se bore i stradaju za dobro naroda i građana. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Banjaluka Slobodan  Stanarević objavio je danas fotografiju sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem i još nekim, meni nepoznatim saradnikom, u parkiću u centru Banjaluke, ispred Sabornog hrama i sjedišta gradske administracije, kako jedu skroman obrok u pauzi od napornog rada.

Gradonačelnik je najskromniji od trojice podvižnika, i po Stanarevićevoj objavi reklo bi se da posti. Mučenici se bore i pate za narod, al pošto su restorani u vanrednoj situaciji zatvoreni ne mogu se, po navici, potpisati, nešto skromno baciti u kljun i staviti na troškove reprezentacije grada, pa su isposnici primorani da pojedu malo pite. Kamen bi zaplakao kad vide skromne podvižnike u borbi za svoje građane.

Hajd što su skromni, i što se hvale velikim podvizima, ali tek što su velike patriote. Tako su skromni obrok začinili uz poruku narodu – volite svoj grad! Velika je ljubav njihova, vidjeli smo to i nedavno kad su odbornika pobratima Vukalovića počastili sa 4 skromne nekretnine u Banjaluci, ili Stanarević što je isjekao i betonirao svaku zelenu površinu.

Licemjertvu nema kraja, ali nekad stvarmo pređu sve granice!

 

Nebojša Vukanović