Skoko i co idu u DRPOS!?

Petar Đokić, zahvaljujući podršci stare UDBE i njenih struktura, prije svega iz Srbije, ipak bi mogao ostati predsjednik pokojne Socijalističke partije RS, odnijeti pobjedu sa pobunjenom grupom predvođenom Maksimom Skokom. Borba zaraćenih klanova, slična mafijaškim obračunima, dostigla je vrhunac, pa je čak policija morala danas da interveniše i razdvoji klanove na partijskoj sjednici koja se održava u Doboju.

Prema mojim saznanjima Đokić je nekako  uspio pritiscima, ucjenama, obećanjima i kupovinom obezbjediti tijesnu većinu u Izvršnom odboru i nekako će preživjeti, ali zato Socijalistička partija neće preživjeti rat klanova, što je najbolja stvar i veliko dobro za Republiku Srpsku, jer će biti jedno zlo manje na političkoj sceni. Maksimu Skoku je pozlilo nakon što je shvatio da je izigran i  iskorišten od centara moći, i po svemu sudeći poslednji krug trčaće u DRPOSU, gdje će ga zbrinuti  nakon što je doživio fijasko u borbi sa Petrom dr Đokićem.

Sa Skokom bi u paketu kod Čubrilovića mogao završiti i mlađani Goran Selak, dok će Risto Marić i Andrea Dorić poljubiti ruku pobjedniku i pokajnički se vratiti Petru dr Đokiću i tražiti oprost, ako Đokić preživi, pravdajući se da su tobože bili zavedeni i obmanjeni od strane šefa Kluba Maksima Skoka. Za Stevića se još ništa ne zna, u kojoj će Dodikovoj kanti za otpatke da završi nakon rata crvenih ruža. Mlađani Srđan Todorović ispao je najmudriji jer je stajao po strani i posmatrao sukob, čekajući ishod kako bi se priključio pobjedniku.

Dodikova operacija je uspjela, jer je pacijent mrtav, a rovarenjem i skidanjem skalpa Paviću i Đokiću unio je toliko nemira i nepovjerenja u svojim redovima da niko više nikom ne smije okrenuti leđa, i da svi čekaju da se agonija okonča i da mogu napokon napustiti veliku Ludnica, u šta se pretvorila tzv vladajuća koalicija. Dodik želi da proguta i zgazi sve, ostane sam i jedini, okružen najodanijim poslušnicima i neznalicama,  ali pravio je račun bez krčmara i uskoro će sve doći na naplatu.

 

Nebojša Vukanović