Šizogene strukture i policijsko-udbaška država

3 karte za Holivud.jpg

Šizogene strukture i policijsko-udbaška država

Čega su pamet stidi budala se ponosi. Vrhunac ludosti šizogenih struktura, od kojih je sastavljena Vlada Republike Srpske, iskazao se u sramotnoj izjavi ministra finansija Zorana Tegeltije koji ponosno ističe da on i Vlada Republike Srpske više sredstava u budžetu izdvajaju za policiju nego za prosvetu i obrazovanje? Samo ovaj suludi i poražavajući podatak, kojim se nesrećni ministar ponosi, pokazuje u kakvom društvu živimo jer sumnjam da se i u bratskoj Sjevernoj Koreji više sredstava izdvaja za policiju nego za mlade i njihovo obrazovanje. Da li to živimo u policijskoj i para-udbaškoj državi u kojoj su represivne snage stub društva i garant opstanka režima na silu? Činjenica je da udbaši i njihovi potomci trenutno čine stub vlasti i države, ali retrogradne snage su prevazišle i najrigidnije boljševičke kadrove Josipa Broza.

Vjerujem da niko nema ništa protiv da MUP bude dobro opremljen, ali policija prije svega treba da radi svoj posao i hapsi kriminalce koiji su opljačkali i uništili državu, a ne da bude partijski organ kojim upravlja jedna porodica predvođena ministrom, njegovom sestrom i zetom, koji su načelnici Uprava, i kumom komandantom specijalne jedinice. Jadna je država i vlast koja se održava na silu, i koja sa ponosom ističe da više novaca daje za policiju nego za školstvo, mlade i prosvetu. Zemlje kojima je stalo do razvoja i prosperiteta najviše ulažu u nauku i obrazovanje, a okupatorski režimi u represivni aparat koji ga silom brani od gladnog naroda i podanika.

Tegeltija je dao jasnu poruku mladima da nemaju šta da traže na ovim prostorima ukolio ne žele da bildaju, vježbaju i budu Dodikovi pretorijanci. Nauka i obrazovanje su odavno bačeni pod noge, najpametniji i najsposobniji su protjerani u druge zemlje, pa ne treba da nas čudi ministrovo hvalisanje malim budžetom za prosvetu i obrazovanje.
On i njegova premijerka takođe danima tvrde da gorivo navodno neće poskupiti iako se akcize povećaju za 15 feninga, što je šizogeno i suludo jer svi znamo da naftaši neć na svoju štetu zadržati postojeće cijene već će odmah povećati cijenu goriva ukoliko se usvoji Zakon o akcizama. Navikli smo da nas ministri i Vlada neprekidno lažu i dovode u zabludu ali nekada baš znaju da pretjeraju. Umjesto da plate dugovanja poljoprivrednicima iz prethodnih godina i omoguće proljećnu sjetvu, Dodik i Cvijanovićka zamajavaju javnost tvrdnjama da će povećati agrarni budžet sa 60 na 70 miliona maraka, kako bi obmanuli ratare i smanjili njihovo nezadovoljstvo. Novi Zakon o akcizama jasno kaže da se sredstva od povećanja akciza moraju koristiti iksljučivo za gradnju auto-puteva i magistralnih puteva i da se ne smiju koristiit u druge namjere. Jasno je da sredstva od akciza neće završiti u budžetu, i da Vlada uprkos stalnim zaduženjima,obveznicama i trezorskim zapisima nema sredstava ni za tekuću likvidnost i isplatu dugovanja, a ne da se govori o realnom povećanju budžet poljoprivrednicima za još 10 000 000 KM. Znajući da je naš narod kratkog pamćenja i da brzo zaboravlja njihova lažna obećanja i prevare, Dodik i Cvijanovićka nastoje svojim suludim izjavama umiriti javnost i poljoprivrednike, a kad sa povećanjem akciza i goriva dođe do novog talasa poskupljenja cirkuzanti će već smisliti neku novu predstavu i spin sa Bakirom, Sorošem i izdajnicima.

Vlast već deceniju sistemski razara obrazovni sistem i sve veće zdrave ćelije u društvu, negativnom selekcijom, rušenjem svih normi i barijera u društvu te preko režimskih medija zaglupljuje sopstveni narod kako bi sa njim lakše manipulisala i držala ga pokornim. Umjesto komentarisanja šizogenih izjava ministra Tegeltije trebamo se samo sjetiti riječi Lečićevog lika policajca Gavrila Milentijevića iz kultnog filma Tri karte za Holivud kada se žali kolegi kako država baca novac praveći velike škole, bolnice i domove kulture, a zatvori mali. Stalno opremanje MUP-a jasna je poruka – Udri milicijo po gladnom narodu ako pokuša da se osvijesti i zatraži koru hljeba! Nijedna se vlast nije održala na silu, pa neće ni Dodikov režim ma koliko novaca ulagao u policiju i Ćeranićevu UDBU!

Nebojša Vukanović