Ситан вез

Колико далеко се иде у покушајима дискредитације опозиције и политичких противника режима Милорада Додика на најбољи начин показује вијест о хапшењу младића у Бањалуци. Слободарски РТРС, Херцег телевизија, Бањалука.нет, АТВ и остале режимске удворице објавиле како је у Бањалуци ухапшен Фочак Немања Јојић, због крађе новчаника у алкохолисаном стању, истичући у први план и посебно наглашавајући да је он у јавности познат по фотографијама са Драшком Станивуковићем, Јеленом Тривић и Небојшом Вукановићем.

Лаик који није довољно упућен у дешавања у Републици Српској помислио би да су три опозициона посланика саучесници у крађи и да су починили кривично дјело, или су у најмању руку подстрекавали младића из Фоче да изврши крађу. Да није фотографија после скупа у Фочи, вјерујем да нико не би објавио вијест да је у Бањалуци ухапшен младић из Фоче, јер је нажалост пуно оваквих догађаја, а питање је да ли би уопште и био ухапшен.

Они који краду милионе су угледни гости који се промовишу на обим дворским медијима, представљају као часни, добри, успјешни, добротвори и филантропи, а они који украду новчаник или нешто ситно, дилују џоинт и праве глупости хапсе се и медијски линчују, а они који „раде“ на велико се представљају као успјешни бизнисмени. Свако треба да одговара за своје поступке, нико се не смије амнестирати, али правда не смије бити селективна и треба почети са врха, од оних који највише отимају, а медијске хијене само нека пишу, овакви срамни текстови и покушаји дискредитације само показују немоћ и подижу рејтинг појединцима у опозицији.

 

Небојша Вукановић