Sitan vez

Koliko daleko se ide u pokušajima diskreditacije opozicije i političkih protivnika režima Milorada Dodika na najbolji način pokazuje vijest o hapšenju mladića u Banjaluci. Slobodarski RTRS, Herceg televizija, Banjaluka.net, ATV i ostale režimske udvorice objavile kako je u Banjaluci uhapšen Fočak Nemanja Jojić, zbog krađe novčanika u alkoholisanom stanju, ističući u prvi plan i posebno naglašavajući da je on u javnosti poznat po fotografijama sa Draškom Stanivukovićem, Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem.

Laik koji nije dovoljno upućen u dešavanja u Republici Srpskoj pomislio bi da su tri opoziciona poslanika saučesnici u krađi i da su počinili krivično djelo, ili su u najmanju ruku podstrekavali mladića iz Foče da izvrši krađu. Da nije fotografija posle skupa u Foči, vjerujem da niko ne bi objavio vijest da je u Banjaluci uhapšen mladić iz Foče, jer je nažalost puno ovakvih događaja, a pitanje je da li bi uopšte i bio uhapšen.

Oni koji kradu milione su ugledni gosti koji se promovišu na obim dvorskim medijima, predstavljaju kao časni, dobri, uspješni, dobrotvori i filantropi, a oni koji ukradu novčanik ili nešto sitno, diluju džoint i prave gluposti hapse se i medijski linčuju, a oni koji „rade“ na veliko se predstavljaju kao uspješni biznismeni. Svako treba da odgovara za svoje postupke, niko se ne smije amnestirati, ali pravda ne smije biti selektivna i treba početi sa vrha, od onih koji najviše otimaju, a medijske hijene samo neka pišu, ovakvi sramni tekstovi i pokušaji diskreditacije samo pokazuju nemoć i podižu rejting pojedincima u opoziciji.

 

Nebojša Vukanović