Šipovac formalno preuzeo SRNU

Od početka februara, Radmilo Šipovac je formalno preuzeo poziciju generalnog direktora SRNE, čime je potvrđenio naše pisanje i najave koje je nemušto pokušala da demantuje i okarakterizuje kao napad na novinare premijerka Željka Cvijanović. Takođe kako sam i najavio, na poziciju glavnog urednika SRNE postavljena je Tatjana Parađina, dosadašnja zamjenica „glodura“ SRNE. Ovo imenovanje je posebno zaboljelo i teško palo bivšoj glavnoj urednici Milici Džepini, koju je istisnula bivša prva saradnica, pa je povrijeđena smjenom otišla na godišnji odmor. Parađina je beskrupuloznija, odanija i poslušnija režimu i medijskim savjetnicima Oca nacije, pa je zbog toga napredovala u službi .

I Šipovac i Džepina su kadrovi SNSD-a, a uprkos ranijem dogovoru unutar vladajuće koalicije, DNS nije dobio mjesto glavnog urednika SRNE, što je samo jedan u nizu jasnih pokazatelja napetih odnosa unutar koalicije.

Šipovac je najcrnje mastilo u istoriji novinarstva na ovim prostorima, i kao urednik smeća od Narodnih novina i Fokusa, godinama je kontaminirao javni prostor najodvratnim fekalijama. Zanimljio je podsjetiti da su „Narodne novine“ bile službeno glasilo zloglasne NDH-a.

Protiv Šipovca je dokumentovano i podignuto više krivičnih prijava zbog zloupotreba u FK Borac i „novinama“ koje je uređivao, ali je vlast zataškala sve zloupotrebe svom odanom potrčku.

Režim je pokrenuo opsežnu akciju kupovanja medija, od banjalučkog ATV-a do Herceg televizije, kako bi kontrolisao medijski prostor i manipulisao masama uoči izbora, svjesni da rejting tzv „Javnog servisa RTRS-a“ sve više pada.

 

Nebojša Vukanović