Синоћ свечано отворена Невесињска олимпијада

На централном градском тргу, у присуству великог броја грађана Невесиња и гостију, синоћ је низом свечаности и наступом локалних културно-умјетничких група отворена 144 Невесињска олимпијада. Присутнима се обратио премијер Радован Вишковић, потпредсједник Скупштине Србије Ђорђе Милићевић и начелник Невесиња Миленко Авдаловић.

У невесињској Галерији прије свечаног отварања отворена је изложба фотографија те приказан документарни филм о саборовању на Братачком Лугу. Прије ватромета, којим је завршена свечаност, наступила су локална Културно-умјетничка друштва „Невесиње“ и „Невесињска пушка“ и Етно-група „Свети Димитрије и Симонида“ коју углавном чине ученици локалне Средње музичке школе који су пјевали о Косову.

Данас ће се на Братачком Лугу одржати традиционална такмичења у вучењу конопца, трчању у мјешини, трка коња .. На крају се морам захвалити начелнику Невесиња Миленку Авдаловић, који и ову традиционалну манифестацију покушава претворити у партијски скуп, па на Олимпијаду није позвао опозиционе посланике нити је предводио за њих неко мјесто за сједање, као што се пола године није удостојио да одговори на Захтјев и одреди по зскону просторију за Канцеларију народног посланика. Како сије, тако ће и пожњети!

 

Небојша Вукановић