palpal

Sinhronizovani kontraudari na Draškovića

Kao odgovor na intervju u Večernjim novostima i javne istupe Rodoljuba Draškovića, u kojima je teško optužio Dodika i Luku Petrovića za opstrukcije, prevare, neispunjena obećanja i reket, zbog kojih se odlučio na povlačenje i zaustavljanje investicija, uslijedio je očekivani kontraudar režima. Preko svojih kontrolisanih medija, Luka je plasirao vijest kako je Svislajn Industrija alata među 10 najvećih poreskih dužnika u Republici Srpskoj. Radi se o dugovanjima Industrije alata, koji su stvoreni prije privatizacije 2007. godine, i koje su Vlada i Dodik trebali da otpišu. Dug je poslednjih godina smanjen sa 20 na 13 miliona, jer se radnicima povezuje i uplaćuje radni staž kada ispune uslove za penziju.

Zanimljivo da je ovu vijest na svom portaloidu „Hercegovinapres“ prenijela i nevjerna ABBA, koja je donedavno bila Rodoljubov portparol, ali čim je provaljena i dobila otkaz okrenula je ćurak naopako i napala kompaniju koju je nedavno za novac promovisala.

Vrijeme će pokazati da li medijski napadi na Draškovića predstavljaju samo artiljerijsku pripremu za veći udar, ili će Luka i Dodik sačekati da prođu lokalni izbori u Trebinju pa da onda krenu u novi napad. Krajem prošle godine inspekcija je, po Lukinom nalogu, detaljno kontrolisala kompaniju „Svislajn“ u Trebinju ali nije našla veće nepravilnosti. Draškoviću je poslata jasna poruka, i ostaje da se vidi kakvi će odgovori da uslijede.

 

Nebojša Vukanović