Синхронизација хоботнице

О спрези мафијашке хоботнице, коју чине власт, правосуђе, полиција и режимски медији, свједочи и синхронизовано објављивање саопштења на РТРС-у поводом Закључака које је усвојио Анкетни одбор. Четири прве и ударне вијести на РТРС-у посвећене су реаговању режимских структура на Закључке Анкетног одбора, који су их очито погодили у срце. Прво министар Лукач, потом тужилац Лепир, а онда СРНА и РТРС,  осуђују рад и Закључке који су усвојени, а везани су за убиство Давида Драгичевића, те срамне радње полиције и тужилаштва који покушавају прикрити злочин и амнестирати одговорне.                                                                                            

Саопштења су објављена готово истовремено, и нема сумње да су прије тога обављене међусобне консултације како би сви кракови хоботнице имали готово идентичне ставове. Претпостављам да су синхронизовања обављена у паровима, са једне стране „колеге“ Лукач и Лепир, са друге „новинари“ Шиповац и Синиша М, па су онда заједнички синхронизовали наступ парова у четверцу и пустили реакције које имају за циљ обману јавности и замјену теза. Тумачити њихова отрцана саопштења је узалудан посао јер је све већ 100 пута виђено, али је врло важно што се јасно могу видјети кракови мафијашке хоботнице који су синхронизовани и покрећу се из једног мјеста.                                                        

Оно што стварно изазива мучнину је невиђено лицемјерство ударних режимских песница, РТРС-а и СРНЕ, који тобоже осуђују политизацију трагичне смрти и противе се нарушавању њихове аутономије од стране политичара. Они то раде само пар сати након што су Ћеранић, Павић и Лазански сат времена на РТРС-у причали о Сорошу, који наводно стоји иза групе „Правда за Давида“, и обојеним малољетним револуционарима који својим окупљањем на Тргу Крајине руше Додика и демократски изабрану власт! Старе комуњари, доушници УДБЕ и КОС-а су ишли тако далеко да су са сјетом причали о ТИТУ и старим „добрим“ временима, говорећи како би он то ријешио по кратком поступку, вјероватно извођењем специјалаца и транспортера на Трг Крајине.    

Подсвјест је чудо, па је Ћеранић бранио шпијуне ЦИЕ, тврдио да раде добро и помиљао њено сједиште у Ленглију,  са сјетом се присјећајући дана када је као Биљанин преторијанац по налогу и Медлин Олбрајт ишао на обуку у Ленгли, и као шеф њене УДБЕ лакше ухватио Ратка и Радована. Знајући да први пендрек Српске из сјенке, лажни декан Предраг Ћеранић, савјетује Лукача и Додика, јасно је о чему озбиљно размишљају. Већ 20 година насиље је један од њихових главних метода, али је жалосн што се двије деценије код нас готово ништа није промијенило, и што су креатори зла остали исти.