palpal

Šešlija odmah da podnese ostavku

Direktor Bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija odmah bi trebao da podnese ostavku na ovu funkciju, nakon afere i velikog skandala sa nabavkom spornog medicinskog uređaj, koji je plaćen 58 500 maraka, iako se njegova realna vrijednost kreće od 2000 do 4000 dolara. Pravdajući se što su Putevi Srpske platili aparat 58 500 umjesto realnih 5000 maraka, Nenad Nešić objavio je Molbu za donaciju i predračun za nabavku medicinskog uređaja koji mu je uputio rođo  Šešlija, direktor Bolnice Srbija u Kasindolu, u kome je navedeno da tobože uređaj za arterijske bolesti vrijedi 58 500 KM, po ponudu Krajinagrupe D.O.O Banjaluka.

Nešić i Šešlija su veoma bliski rođaci, a preko najbližih saradnika su u kumovskim vezama, i nema sumnje da su u dogovorenom poslu glumljenja dobrotvora oštetili državu za najmanje 50 000 maraka. Pored toga mnogi ljekari smatraju da je uređaj prevaziđem i da je njegova nabavka nepotrebna.

Ova sporna nabavka i „donacije“ samo je ogolila korupcionaški sistem i pokazalo zbog čega nam je zdravstvo na izdisaju, i zašto dugovanja bolnica i Fonda zdravstva prelaze milijardu.

Odgovornost Nešića nije ništa manja, ali je on davno pokazao da nema obraza, stida niti odgovornosti, i bez obzira na velike afere u koje je umiješan, i o kojima se godinama govori u javnosti, od nabavke soli za zimsko održavanje i šutiranja gomila novca do izgradnja puteva, namještanje tendera i izbjegavanje plaćanja poreza i obaveza državi, pa je suludo očekivati da podnese ostavku ili da ga Radovan Nejaki smijeni. Teško je očekivati i reakciju zarobljenoj institucija, jer se Nešić od ranije nalazi u klasičnom sukobu interesa, kao poslanik i direktor Puteva Srpske, ali u korumpiranoj i zarobljenoj državi nema ko da reaguje jer institucije služe da pokrivaju i štite kriminal, a progone one koji se usude da o njemu javno progovore.

 

Nebojša Vukanović