Сеобе

Вријеме је масовних сеоба и миграција народа, а цијеле породице бјеже са ових простора, јер не желе да живе у  провизоријуму у коме влада хаос, мафија, неправда и анархија. Углавном одлазе млади, образовани и способни, а последице масовних сеоба, не само демографске, су погубне. Да су чак и припадници владајућих структура незадовољни и напуштају Бољи ентитет говори и фотографија коју је објавила Мира Лолић Мочевић, бивша директорица програма РТРС-а.

Мира Лолић Мочевић је вјерно служила режиму, уз Драгана Давидовића је била један од стубова и носилаца пројекта заробљавања РТРС, који је претворен од јавног сервиса свих грађана у партијску телевизију. Ипак Лолићка је потрошена и маргинализована, одбачена као стара крпа, и тек сада, кад за њему кћерку нема посла и хљеба, схвата у каквој држави живимо и коме је служила.

Нажалост тек када буду потрошени, искориштени и одбачени, сарадници и стубови режима схвате у каквој су били заблуди и каквом су злу служили. Тренутна корист буде и прође, али су последице ропства и рђаве управе дуготрајне. Надам се да ће се многи опаметити и схватити у каквој су заблуди, прије него доживе судбину одбачених, или ће за неколико година сеобе Милорада Додика претећи патријарха Арсенија Чарнојевића. Једина је разлика што је патријарх Арсеније био на челу народа који је бјежао од зулума и тетора окупатора, док Додик прогони и протјерује сопствени народ, горе од било ког окупатора у прошлости.

 

Небојша Вукановић