Сенатори и Божидар за свијетлу будућност

Божидар је васкрснуо и поново се примакао челу града, а Лука је именовао своје сенаторе!? Од јуче је формирано ново тијело – Градски савјет Требиња, које броји 27 чланова. Неке од њих поштујем и питао би их за савјет, јер су врсни стручњаци у својим областима, али огромна већина су потрошени метузалеми који једва стоје на ногама и партијске удворице које ће лакше испустити душу него функцију.

Када сам поред Луке и кума Мика на челу стола видио Божидара Вучуревића и Доброслава Ћука све ми је било јасно. Ретроградне снаге су се повампириле и васкрснуле, а Требиње се са својим сенаторима-метузалемима, лажним професорима и интелектуалцима, полако али сигурно враћа у прошли вијек. Нема више за Луку зиме када је направио историјско помирење и окружио Божидаром, Добром, Браном Дурсуном, Радом Руњом, Ђорђијем Ђоком Сунцокретом и осталим провјереним кадровима, на које су се ослањали сви од Влада Шегрта до данашњег дана.

Посебно сам срећан и задовољан што је на чело града, тик до Луке, поново засјео козачки атаман Божидар Вучуревић, само ми је жао што није на сједницу понио и својна силна ордења из јуначких епских бојева. Претпостављам да ће Божидар, као искусни дипломата, водити Сектор за спољне послове лукиног Сената, и бити задужен са преговоре и релаксацију односа са Дубровником. Вијест и слика насмијаног Божидара и Луке већ је изазвала реакције и постала хит у Дубровнику, и бојим се да „Гошпари“ још дуго година неће завршити започете радове на новом граничном прелазу Бргат!                                                    

Лудостима нигдје краја, а Лука је окупљањем сенатора-метузалема још једном себи пуцао у ногу. Велике грешке и тужне странице из наше историје, времена једноумља, диктатуре и подјела, се упорно понављају, и умјесто да хватамо корак за савременим свијетом и отварамо се према Европи, ми се враћамо у прошлост и навлачимо тешке старе окове. Умјесто да покуша око себе окупити младе, енергичне, образоване стручњаке жељне рада и доказивања, који би унијели неопходну свјежину, нове идеје и начин рада у учмалу трому администрацију, градоначелник Требиња је из нафталина извадио потрошене комуњаре које смо давно већ били заборавили. Не могу да вјерујем да је несретни градоначелник изјавио како ће му сенатори помоћи својим искуством да рјешава проблеме, и да је позвао и сјео првог до себе атамана Божидара да му буде десна рука и ослонац!? О темпора, о морес! Ако неко мисли да са Божидаром и његовом екипом можемо направити искорак, онда граду и друштву још дуго времена нема спаса и напретка.                                                              

У свему ипак има и нешто добро, јер ће након овога прогледати слијепи, и многима ће напокон бити јасно ко је Лука и гдје нас воде његове ретроградне снаге и широкобријешки ђаци! И на крају не могу а да се не сјетим црвене петокраке коју је Лука симболично углачао на обновљеној школи у својој Загори, гдје је формиран први Окружни комитет Комунистичке партије Југославије у Херцеговини и било сједиште Јужнохерцеговачког партизанског одреда.   

Неки скојевци су стварно били добри ђаци, а Требиње се полако али сигурно претвара у један велики гулаг 21-ог вијека. Лука има свог Берију и Крцуна, али и Троцког кога прогања до судњег дана, јер у последњем европском Гулагу мора владати једноумље и хармонија власти и њених поданика.

 

Небојша Вукановић