Sastanak kod Debe korala završen novim obračunom

Dvadesetak dana poslije Bileće, ponovo je došlo do tuče između funkcionera SNSD-a i koalicionih partnera, ovaj put u Kalinoviku, na sastanku kod Debe OK korala. Desetak skupocjenih crnih limuzina ispred Debinog hotela „Moskva“, u kalinovačkoj Šilerovoj ulici, dolazak Luke Lučiana Petrovića, braće Vukovići ostalih direktora i funkcionera bio je znak da se održava skup čelnika SNSD-a iz Hercegovine i Izborne jedinice 9.

              Radomir Sladoje zvani Deba okupio je u svom luksuznom hotelu na kraju svijeta partijske drugare kako bi se dogovorili o izvlačenju novaca, punjenju crnih fondova, zastrašivanju, ucjenama, partijskom zapošljavanju i ostalim predizbornim aktivnostima. Luka je iznio plan i očekivanja vrha Partije, te su dogovoreni zadaci šta ko od funkcionera i direktora, prije svega u elektro-energetskom sektoru i šumarstvu, treba da odradi,  namještenim tenderima i poslovima izvuče novac kako bi SNSD spremno dočekao nove izbore.

Sastanak kod Debe OK korala okončan je okršajem funkcionera, što je u posednje vrijeme redovan običaj među „snsdovcima“ u Hercegovini. Ovaj put, prema našim saznanjima, za vratove su se uhvatili dr Željko Elez, direktor Doma zdravlja u Kalinoviku, i potpredsjednik SO Kalinovik Dragan Ždrale. Sukob je naravno izbio oko podjele plijena, a ne oko neslaganja u politici ili žučne razmjene stavova. Dom zdravlja je u minusu preko 600 000 maraka, a direktor Elez je skočio na Ždrala jer navodno neće da glasa i podrži povećanje granta i sredstava Domu zdravlja.

Doktor je nak kraju izvukao deblji kraj i završio sa nekoliko konaca na glavi. Navodno se poslije sukoba „oklizno“ niz stepenice Debinog luksuznog hotela, pa je danas kopče na poslu prekrivao kapom.

Luka Petrović je na Savindan uspio da izbjegne udarce nezadovoljnog bilećkog odbornika Arkana, a i ovaj put je imao sreće i nije mu hvala ni dlaka sa proćelave glave. Ipak gen-sek Luka ne prepušta ništa slučaju, pa kako se situacija zaoštrava angažovao je i počeo sa sobom da vodi pratioca naoružanog pištoljem. Nezadovoljnih i prevarenih je sve više, i nikada se ne zna kada će nekom da „pukne film“. Kampanja formalno nije ni počela a atmosfera je naelektrisana, i treba samo vidjeti kakvi će biti sukobi klanova kada se budu formirale liste.

 

Nebojša Vukanović