palpal

Saslušanja, istrage i premještanja u HET-u!?

U toku je velika istraga u HET-u, ali nažalost Policija Srpske ne istražuje kriminal u ovoj firmi, već partijski špijuni, savremeni udbaši, saslušavaju radnike Uprave i brane Grančarevo kako bi utvrdili ko mi je dostavio povjerljive dokumente o pukotinama i stanju brane Grančarevo. Neki radnici, među kojima i izvjesni gospodin Đogo, koga nikada nisam ni upoznao, su kažnjeni i premješteni na drugo radno mjesto – malu branu Gorica, zbog sumnji da su mi tajno dostavili dokumenta.

Žao mi je što kolateralno ispaštaju nedužni ljudi, koji nemaju veze sa ovim problemom i koje nikada nisam ni vidio niti upoznao, a saslušavanja, pritisci i kažnjavanja su pokazatelj u kakvom vremenu i društvu živimo. Tuga je što operacijom, po nalogu Ilije Tamindžije, rukovodi nesretni direktorčić Tubić, pouzdani kadar Partije, jer su u „sretna“ Krcunova vremena bar kadrovi Službe sa crnim kaputima umjesto mantila, bili pojavom autoritet i adekvatni profesionalci na određenom nivou.

Umjesto što vode istragu ko mi iz HET-a dostavlja informacije i dokumente, čelnicima HET-a bilo bi mnogo pametnije da konačno utvrde uzroke stvaranja pukotina na brani, angažuju stručnjake i saniraju problem kako bi brana Grančarevo ponovo bila bezbjedna i stabilna.

Činjenica da Tamindžija, Ljubo Vuković, Mišeljić i drugi direktori HET-a i članova Uprave uporno ćute, da niko od njih nije izašao na konferenciju za novinare, već su ,“poturili“ podređene službenike da ih pokušaju odbraniti, jasno govori kakva je situacija. Na konferenciji za novinare potvrđeno je apsolutno sve što sam ranije govorio,  i potvrđeno da su odgovorni pokušali obmanuti građane prije 20-ak dana kada su na sajtu „Trebinje lice“ , reagujući na moj tekst, objavili da nema većih problema na brani Grančarevo, što naravno nije istina.

Problem sa pukotinama na brani Grančarevo trenutno nije alarmantan ali jeste veoma ozbiljan, što su potvrdili stručnjaci, čije ću nalaze narednih dana objaviti u cjelosti. Uprava HET-a treba da se pridržava preporuka, umjesto što ih nažalost ignorišu igrajući se sa bezbjednošću Trebinjaca, preduzmu sve mjere da se što prije utvrdi uzrok nastajanja pukotina i sanira brana, ali i da prestane maltretiranje i saslušanja nnjdužnih radnika od strane partijske Kažnjeničke bojne.

 

Nebojša Vukanović