palpal

Saopštenje za javnost Nebojše Vukanović

Nebojsa Vukanovi.jpg

Saopštenje za javnost Nebojše Vukanovića

Stara poslovica kaže da nikada nećeš stići do cilja ako se na putu budeš osvrtao i bacao kamen na svakog psa koji za tobom laje, pa tako ni ja nemam namjeru da se osvrćem na besmislene konstrukcije odbjeglih kriminalaca koji su od strane vlasti natjerani da govore laži kako bi pokušali spasiti svoju glavu. Žao mi je što je napaćeno srpstvo palo na najniže grane i dočekalo da na režimskoj TV Bastilji predsjednika Republike Srpske od teških optužbi pokušava da brani odbjegli kriminalac i zamućeno lice sa potjernice izmišljajući nevjerovatne konstrukcije za koje i sam kraju izjave kaže da zvuče nevjerovatno.

Za javnost uopšte nije bitan način na koji sam došao u posjed audio snimka, već priznanje da je svjedočenje Mileta radišića autentičnmo i istinito. Tvrdeći da želi da se osveti Miloradu Dodiku jer ga je iskoristio i ostavio, preko posrednika me je kontaktirao izvjesniu Goran Suvara i rekao mi da kao nekom ko se uporno bori sa kriminalom i nepravdom želi ustupiti kompromitujuće snimke na kojima Mile Radišić svjedoči o funkcionisanju mafijaške hobotnice, i koji će srušiti vlast u Republici Srpskoj. Suvara je tvrdio da je dugo vremena radio za SNSD, da je za Mileta Radišića i Milorada Dodika radio prljave poslove, razbijao demonstracije Banjalučana koji su se protivili gradnji zgrade „Grand trejda“, da je pred poslednje opšte izbore u Banjaluci osnovao „Pokret 1389“ kako bi radio za režim, ali da je umjesto obećanje nagrade osuđen na zatvorsku kaznu i da je to jedini motiv za osvetu.

Moram priznati da sam ponosan na činjenicu da sam uradio više od desetina bezbjednosih agencija i hiljade policijskih službenika jer sam uspio istjerati dva odbjegla miša iz rupe i natjerati ih da javno progovore i kažu kako funkcioniše mafijaški sistem u Republici Srpskoj. Vrijeme će uskoro pokazati da je to nevjerovatno krupna i važna stvar koja će dovesti do potpunog poreokreta i demistifikacije kriminalne hobotnice, i rušenja pljačkaškog sistema koji je uništio Republiku Srpsku. Slušanjem pokajnika Mileta Radišića iz prve ruke smo saznali da Republika Srpska nema Vladu već mafijašku organizaciju koja se sastoji od više kartela i klanova koji ima podieljenu teritoriju i resore, pa tako tzv „Mrkonjićki klan“ a ne Ministarstvo finansija kontroliše finansije, „Srbački i Laktaški klan“ kontrolišu zdravstvo…

Upravo na dan kada je Mile Radišić svjedočio o prljavim poslovima vođa „Mrkonjićkog klana“ ministra finasija Zorana Tegeltije i tajkuna Mladena Milanovića Kaje, u Sloveniji je objavljena informacija da je Kajino preduzeće „MG mind“ iz Mrkonjić Grada za 8 000 000 evra kupilo „Ljubljanske ceste“!? Kako je moguće da relativno malo preduzeće iz zabačene provincije Republike Srpske bez kriminala zaradi novac i kupi preduzeće za održavanje cesti u prijestonici Slovenije? Ovo je samo jedan u nizu dokaza koliko je istinito i važno svjedočenje Mileta Radišića.
Panični pozivi Mileta Radišića medijima govore o velikom strahu jer je kumu vjerovatno u krevetu osvanula konjska glava. Prekršiti „omertu“ i mafijaški zavjet ćutanja jedna je najopasnijih stvari koje se ne preštaju, i zato bi pravosudni organi odmah trebali stupiti u kontakt za odbjeglim Radišićem i ponuditi mu da bude svjedok saradnik pod posebnim programom zaštite, a da zauzvrat na sudu svjedoči o svojim poslovnim vezama i saradnji sa političarima u Republici Srpskoj.

I ranije kada sam razotkrivao kriminal Dragana Vučetića i iznošenje miliona maraka u Njemačku bio sam optužen da sam neprijatelj Hercegovine koji hoće da uništi tekstilnu industriju, dok sam upozoravao na ogromni kriminal u RiTE Gacko i Elektroprivredi RS nazivan sam plaćenikom i pokrenuto je više sudskih procesa, pa me ne čudi što me i sada pojedinci nazivaju kriminalcem i prestupnikom koji maltretira odbjegle dobrotvore Milu Radišića i Gorana Suvaru. Često sam stavljao glavu na panj i mnogo rizikovao pokušavajući da dam doprnos izgradnji boljeg i pravednijeg društva, pa sam siguran da će i sada, kao što se to pokazalo mnogo puta ranije, istina brzo saznati i izaći na vidjelo. I dok je za neke patriotizam skrivanje iza lažnog profila, srbovanje i pisanje uvreda i laži po društvenim mrežama, ja sam smatram da je vrhunski patriotizam obilaženje Srba na ugroženim područjima od Albanije, Kosova do Knina, lično svjedočenje i pomaganje ugnjetavanim, direktna borba sa kriminalom koji je uništio Republiku Srpsku.

Nadam se da će građani napokon progledati prestati da nasjedaju na manipulacije i spletke hulja koje se kriju iza lažnih maski velikih zaštitnika ugroženog srpstva kako bi prikrili ogromnu pljačku. Do konačne pobjede.

Nebojša Vukanović