Saopštenje za javnost Liste Nebojše Vukanovića

nevesinjska-olompijada05.jpg

Saopštenje za javnost Za pravdu i red – Liste Nebojše Vukanovića

Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića oštro osuđuje pokušaj zastrašivanja građana Nevesinja od strane policije i institucija koje su pod kontrolom vladajućeg režima. Naime pripadnici MUP Republike Srpske legitimisali su goste jednog nevesinjskog lokala i najavili podnošenje prekršajnih prijava protiv više lica koja su pjevala Bajaginu pjesmu „Pada Vlada“ u trenutku dok je premijerka Željka Cvijanović sa pratnjom i stranačkim prvacima šetala ulicama Nevesinja. Iako smo prije 14 godina bar kalendarski zakoračili u 21. vijek ovakvo ponašanje umnogome nas podsjeća na 1948. godinu, Goli otok i teror zloglasne OZNE, kasnije UDBE, koja je zbog pjevanja patriotskih pjesama i lažnih montiranih optužnica hapsila i progonila nepodobne i neposlušne.

Veliki broj starih „udbaša“ preobučenih u nove košulje i danas igra važnu ulogu i vuče konce na domaćoj političkoj sceni, pa ne treba da nas čudi ovakvo ponašanje predstavnika režima. Građani imaju pravo da slobodno izražavaju svoju volju, pjevaju pjesme i javno iznose svoj stav i nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti. Policija ne treba da brani Vladu od građana, već poštuje zakone, procesuira i hapsi odgovorne i štiti građane koji su postali žrtve korupcijonaškog sistema, neodgovornog i bahatog ponašanja političara na vlasti.

Nadamo se da će MUP Republike Srpske odustati od procesuiranja grupe Nevesinjaca koji su pjevanjem pjesama izrazili svoje mišljenje o radu aktuelne Vlade, i da u toku predstojeće predizborne kampanje neće biti ucjena i pritisaka na građane. Umjesto što jeftinim predstavama i dalje pokušava da stvara lažni imaginarni svijet, predstavnici vlasti trebali bi da se vrate u realnost, razumiju poruku građana Nevesinja i ostalih dijelova Republike Srpske, prihvate kritiku i shvate da je došlo krajnje vrijeme da se svedu računi i kazne svi propusti, propali projekti, zloupotrebe i kriminal počinjen u proteklih osam godina.

Nebojša Vukanović