Саопштење ОО СДС Теслић о Шулићу и МСД

Замислите невјероватну ситуацију да за предсједника подмлатка Кју Клукс Клана буде именован црнац, предсједник Хитлерјугенда да буде Јевреј, Младих СДА или ХДЗ да буде Србин…Тешко замислити, али управо недавно нешто слично се десило са Милорадом Додиком и његовим ултра-шовинистичким СНСД-ом и његовим огранком Младих. Колико пута смо само могли чути из уста Милорада Додика најзапаљивије националистичке изјаве упућене Бошњацима-муслиманима, па чак и у вулгарном тону, забиљежене у безброј интервјуа и видео снимака. Колико пута смо могли чути од стране њега и чланова његове партије прозивање опозиције да су национални издајници, „сарајевске потурице“, „Бакирови Срби“, „бивши Срби“ који воде про-босанску политику и слично у складу са тоталитарним идеологијама из прве половине 20-ог вијека.

Замислите запрепаштење нас који смо прозивани мјесецима и годинама уназад на тај начин од стране Милорада Додика и његових сљедбеника да управо јуче званичним саопштењем СНСД-а сазнамо да је за предсједника Додик-југенда изабран неко ко се никако не уклапа у такву националну и шовинистичку реторику и политику СНСД-а, него јој изразито противрјечи.  Иако је прошло три мјесеца од избора или боље речено именовања Дениса (Есада) Шулића за предсједника Младих социјалдемократа Републике Српске, нико али нико до јуче није споменуо, или се из неког разлога није усудио да каже да је дотични по националности Бошњак, а управо то је учинио сам тај ултра-шовинистички и наводно анти-босански СНСД.

Оштрим и исхитреним саопштењем, по бројним грешкама у куцању очито на брзину и грозничаво састављеним, СНСД прозива Небојшу Вукановића ни мање ни више него за расизам и шовинизам само зато што је у свом тексту навео уз име и презиме и име оца предсједника Младих социјалдемократа и ништа више! Никакво вријеђање нити спомињање његове националне припадности, као што би то учинио Милорад Додик или РТРС као још један доказ про-босанске политике да је којим случајем ситуација обрнута за неку од опозиционих партија.

Откуд онда да СНСД реагује као ошурен на потпуно безазлен текст Небојше Вукановића, јер да није безазлен гонили би га свим могућим полицијским и судским режимским апаратом, као што су недавно учинили монтирањем велеиздајничког процеса против њега, који је неславно завршио управо како је и почео.

Одједном СНСД забрањује да се спомиње пуно име њиховог предсједника Младих и то проглашава за расизам и шовинизам, јер забога Денис (Есада) Шулић је како они сами кажу Бошњак. У чему је онда проблем ако је Емир (Мурата) Кустурица Србин и да ли је и спомињање његовог пуног имена расизам и шовинизам? Зато што је Емир Србин, а Денис Бошњак?  Једини проблем за СНСД у овом случају је указивање на контрадикторност лажне патриотске и често шовинистичке политике и реторике, која се потенцирањем именовања предсједника Младих СНСД доводи у питање пред широким народним масама српског народа, које СНСД годинама заварава и хушка на друге народе.

Јасно је сасвим да СНСД-у не одговара разоткривање лицемјерне лажи и пропаганде коју бјесомучно понављају да су њихови неистомишљеници тзв. „Бакирови Срби“, сарајевске потурице и издајници, чиме вријеђају све оне који се не слажу с политиком Милорада Додика: борце, ратне војне инвалиде и породице погинулих бораца, којих је огроман број. Ако смо ми противници Милорада Додика „Бакирови Срби“, национални издајници, про-босанци, слуге политичког Сарајева… и то ми који знамо и ко су нам отац и мајка и дјед и баба по националности, ко су онда ови из СНСД-а који нас за то оптужују, а који ништа од тога за себе не могу рећи у националном смислу? Јесу ли они, такви, већи Срби од нас и одакле им то право и да ли они, такви, више воле српски народ и мисле му боље него ми?

Истом логиком – да ли је Милорад Додик, дезертер и ратни профитер, већи Србин од хероја са теслићког, возућког и бројних других ратишта, Драгана Мектића, који је са интервентном јединицом крварио по брдима и враћао неповратно изгубљене борбене линије? Одакле Милораду Додику, дезертеру, право да прозива њега и друге да су издајници, „Бакирови Срби“ и про-Босанци?

Има ли и Денис Шулић то право, а и он лично даје изјаве у контексту националне издаје Републике Српске од стране опозиције?

СНСД управо зато реагује као ошурен, јер се боје народа, да им се такве ствари не набијају на нос и разоткривају њихове шовинистичке лажи, хушкање на сукобе против других народа и лажни патриотизам, да би народ заборавио из страха од оних других нагомилане економске проблеме, одлазак младих у иностранство и опште безнађе и беспарицу.

Наравно да ћемо им набијати на нос сваки пут када поново спомену опозицију у контексту националне издаје, Бакирових Срба, сарајевских потурица, слуга политичког Сарајева, издајника Републике Српске и сличне шовинистичке, фашистичке изјаве које често избацује у јавност режим, Милорад Додик и СНСД!

 

ОО СДС Теслић