Saopštenje OO SDS Teslić o Šuliću i MSD

Zamislite nevjerovatnu situaciju da za predsjednika podmlatka Kju Kluks Klana bude imenovan crnac, predsjednik Hitlerjugenda da bude Jevrej, Mladih SDA ili HDZ da bude Srbin…Teško zamisliti, ali upravo nedavno nešto slično se desilo sa Miloradom Dodikom i njegovim ultra-šovinističkim SNSD-om i njegovim ogrankom Mladih. Koliko puta smo samo mogli čuti iz usta Milorada Dodika najzapaljivije nacionalističke izjave upućene Bošnjacima-muslimanima, pa čak i u vulgarnom tonu, zabilježene u bezbroj intervjua i video snimaka. Koliko puta smo mogli čuti od strane njega i članova njegove partije prozivanje opozicije da su nacionalni izdajnici, „sarajevske poturice“, „Bakirovi Srbi“, „bivši Srbi“ koji vode pro-bosansku politiku i slično u skladu sa totalitarnim ideologijama iz prve polovine 20-og vijeka.

Zamislite zaprepaštenje nas koji smo prozivani mjesecima i godinama unazad na taj način od strane Milorada Dodika i njegovih sljedbenika da upravo juče zvaničnim saopštenjem SNSD-a saznamo da je za predsjednika Dodik-jugenda izabran neko ko se nikako ne uklapa u takvu nacionalnu i šovinističku retoriku i politiku SNSD-a, nego joj izrazito protivrječi.  Iako je prošlo tri mjeseca od izbora ili bolje rečeno imenovanja Denisa (Esada) Šulića za predsjednika Mladih socijaldemokrata Republike Srpske, niko ali niko do juče nije spomenuo, ili se iz nekog razloga nije usudio da kaže da je dotični po nacionalnosti Bošnjak, a upravo to je učinio sam taj ultra-šovinistički i navodno anti-bosanski SNSD.

Oštrim i ishitrenim saopštenjem, po brojnim greškama u kucanju očito na brzinu i grozničavo sastavljenim, SNSD proziva Nebojšu Vukanovića ni manje ni više nego za rasizam i šovinizam samo zato što je u svom tekstu naveo uz ime i prezime i ime oca predsjednika Mladih socijaldemokrata i ništa više! Nikakvo vrijeđanje niti spominjanje njegove nacionalne pripadnosti, kao što bi to učinio Milorad Dodik ili RTRS kao još jedan dokaz pro-bosanske politike da je kojim slučajem situacija obrnuta za neku od opozicionih partija.

Otkud onda da SNSD reaguje kao ošuren na potpuno bezazlen tekst Nebojše Vukanovića, jer da nije bezazlen gonili bi ga svim mogućim policijskim i sudskim režimskim aparatom, kao što su nedavno učinili montiranjem veleizdajničkog procesa protiv njega, koji je neslavno završio upravo kako je i počeo.

Odjednom SNSD zabranjuje da se spominje puno ime njihovog predsjednika Mladih i to proglašava za rasizam i šovinizam, jer zaboga Denis (Esada) Šulić je kako oni sami kažu Bošnjak. U čemu je onda problem ako je Emir (Murata) Kusturica Srbin i da li je i spominjanje njegovog punog imena rasizam i šovinizam? Zato što je Emir Srbin, a Denis Bošnjak?  Jedini problem za SNSD u ovom slučaju je ukazivanje na kontradiktornost lažne patriotske i često šovinističke politike i retorike, koja se potenciranjem imenovanja predsjednika Mladih SNSD dovodi u pitanje pred širokim narodnim masama srpskog naroda, koje SNSD godinama zavarava i huška na druge narode.

Jasno je sasvim da SNSD-u ne odgovara razotkrivanje licemjerne laži i propagande koju bjesomučno ponavljaju da su njihovi neistomišljenici tzv. „Bakirovi Srbi“, sarajevske poturice i izdajnici, čime vrijeđaju sve one koji se ne slažu s politikom Milorada Dodika: borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca, kojih je ogroman broj. Ako smo mi protivnici Milorada Dodika „Bakirovi Srbi“, nacionalni izdajnici, pro-bosanci, sluge političkog Sarajeva… i to mi koji znamo i ko su nam otac i majka i djed i baba po nacionalnosti, ko su onda ovi iz SNSD-a koji nas za to optužuju, a koji ništa od toga za sebe ne mogu reći u nacionalnom smislu? Jesu li oni, takvi, veći Srbi od nas i odakle im to pravo i da li oni, takvi, više vole srpski narod i misle mu bolje nego mi?

Istom logikom – da li je Milorad Dodik, dezerter i ratni profiter, veći Srbin od heroja sa teslićkog, vozućkog i brojnih drugih ratišta, Dragana Mektića, koji je sa interventnom jedinicom krvario po brdima i vraćao nepovratno izgubljene borbene linije? Odakle Miloradu Dodiku, dezerteru, pravo da proziva njega i druge da su izdajnici, „Bakirovi Srbi“ i pro-Bosanci?

Ima li i Denis Šulić to pravo, a i on lično daje izjave u kontekstu nacionalne izdaje Republike Srpske od strane opozicije?

SNSD upravo zato reaguje kao ošuren, jer se boje naroda, da im se takve stvari ne nabijaju na nos i razotkrivaju njihove šovinističke laži, huškanje na sukobe protiv drugih naroda i lažni patriotizam, da bi narod zaboravio iz straha od onih drugih nagomilane ekonomske probleme, odlazak mladih u inostranstvo i opšte beznađe i besparicu.

Naravno da ćemo im nabijati na nos svaki put kada ponovo spomenu opoziciju u kontekstu nacionalne izdaje, Bakirovih Srba, sarajevskih poturica, sluga političkog Sarajeva, izdajnika Republike Srpske i slične šovinističke, fašističke izjave koje često izbacuje u javnost režim, Milorad Dodik i SNSD!

OO SDS Teslić