palpal

Saopštenje OO SDS-a Gacko

Dobio sam Saopštenje Opštinskog odbora SDS-a u Gacku koje prenosim u cjelosti.

Datum: 25.8.2019. 

Svim medijima  

 

OO SDS Gacko: O Gacku odlučuju građani a ne partijski komitet na tajnim sastancima

 

OO SDS  Gacko najsnažnije odbacuje zlonamjerne, lažne i neutemeljene optužbe gatačkog SNSD-a koje su ispod svakog nivoa dostojanstva i lijepog ukusa. 

Javnost opštine Gacko ali i cijele Republike Srpske treba da zna da je zahvaljujući gatačkom SNSD-u ukinuto snadbijevanje Rudnika i termoelektrane Gacko vodom iz gradskog Vodovoda već je za korištenje uvedena nehigijenska voda čime su značajno smanjeni prihodi Vodovoda Gacko. Koliko gatački SNSD brine o građanima svoga grada i njihovom zdravlju govori podatak da je u toj nehigijenskoj vodi u restoranu RiTe Gacko nedavno pronađeno prisustvo salmonele. 

Koliko se SNSD brine za zdravlje svojih građana i radnika u Gacku govori i podatak da je RiTE Gacko ukinula godišnje izdvajanje od 130 hiljada KM gatačkom Domu zdravlja za funkcionisanje ambulante u krugu Rudnika i termoelektrane Gacko. Neka funkcioneri gatačkog SNSD-a, ti lažni borci za dobrobit grada i Doma zdravlja, objasne građanima kako je moguće da građani Gacka svake godine uplate između 7 i 8 miliona KM u Fond zdravstvenog osiguranja, koji vode njihovi partijski saborci, a od tog novca građanima Gacka i Domu zdravlja vrati se samo 700 hiljada KM. 

U proteklih 10 godina opština Gacko je za razvoj sporta izvojila preko 4,5 miliona KM dok SNSD-ovo rukovodstvo RiTe Gacko nije izdvojilo niti jednu jedinu marku. Umjesto ulaganja za gatački sport i našu omladinu prioritet RiTe Gacko bilo je finansiranje „Borca“ iz Banja Luke, „Igokee“ iz Laktaša, „Leotara“ iz Trebinja i drugih klubova kojima rukovode partijski drugovi SNSD-ovih direktora u RiTe Gacko. 

Licemjerno je nekoga optuživati za ucjene radnika, kada se zna da se SNSD besprijekorno koristi ovom metodom. Građani Gacka nisu zaboravili prijetnje Milorada Dodika radnicima RiTe Gacko da će ostati bez posla svi oni koji glasaju za Srpsku demokratsku stranku. Dok je SNSD prijetio, ucjenjivao i degradirao neistomišljenike, mi smo se prema svim građanima Gacka odnosili jednako. Podsjećamo javnost da za vrijeme vlasti SDS-a niko nije otpušten, suspendovan ili kažnjen zbog svoje partisjke pripadnosti. 

 

Tužno je i žalosno što svakodnsvno svjedočimo da gatački SNSD čini sve da ispuni prijetnje svog lidera, pa je tako vašu odmazdu „zaslužio“ i ratni komandant Gatačke brigade samo zato što je član SDS-a.  Njegov najveći grijeh je što se borio rame uz rame sa svojim sugrađanima dok su se funkcioneri SNSD-a baškarili po Podgorici, Beogradu, Novom Sadu, i drugim mjestima daleko od Gacka. 

 

Podsjećamo SNSD-ove lažne borce za dobrobit Gacka, da o izboru lokalnog rukovodstva odlučuju građani na izborima a ne partijski komitet na tajnim sastancima. Ako ste već zaboravili, podsjetićemo Vas da Vas građani Gacka nikada nisu birali već kao čestiti i pošteni domaćini, svoje povjerenje uvijek ukazivali Srpskoj demokratskoj stranci. 

 

                                                                                     Sektor za                   

                                                                              politiku i medije