Saopštenje grupe Revolt Banjaluka

Stiglo nam je veoma zanimljivo Saopštenje Pokreta Revolt Banjaluka povodom najnovnijih vladinih odluka, zaduženja i najava povećanja plata. Revolt BL redovno na svojoj stranici prenosi tekstove sa bloga Nebojše Vukanovića, pa sa zadovoljstvom prenosime reakcije Revolta BL, kao istrajnog i snažnog pokreta otpora nakaradnom sistemu i režimu.

Informacija je glasila ovako:Od ukupno planiranih 200 miliona evra, Republika Srpska je 22. juna uspješno emitovala prve euroobveznice na Bečkoj berzi u visini od 168,3 miliona evra. Obveznice su izdate na period od pet godina, sa kamatnom stopom od 4,75%.

„Global capital“, medijski sajt koji se bavi praćenjem berze, je objavio da veliki investitori nisu htjeli kupiti emisiju obveznica. Djelom zbog nepoznatog brokera ( BMI Securities iz Hong Konga), a djelom jer je emisija izvršena na neregulisanom tržištu. Takođe, velike investicione banke nisu htjele kupiti obveznice zbog političke nestabilnosti u RS tj. BiH.
KO JE KUPIO OBVEZNICE?
Prvo se podsjetimo da je Milorad Dodik odmah sutradan izjavio kako je zadovoljan “ stranim investitorima „, da je zadovoljan kamatom jer neke države izdaju svoje obveznice po kamati od 9 do 12% (što je notorna laž, jer ozbiljne države izdaju obveznice uz kamatu od 2-3%, maksimalno), i da je novac VEĆ  na raspolaganju.
Sve čovjek zna, jer zna ko su „strani investitori“.
U proteklih 12 godina vladavine SNSD/DNS/SP za sve što je urađeno i izgrađeno su podignuti krediti. Milijarde maraka. U isto vrijeme, kroz Tendere, Anekse ugovora, Poreze, Akcize, Javne nabavke itd… je NESTAO ogroman novac. Milijarde maraka.
Kada bi uspjeli doći do podataka o tim „stranim investitorima“, onda bi ,sigurni smo, doznali  da su to ofšor kompanije registrovane u nekom od tzv. poreskih rajeva, a da su vlasnici sa naših prostora i da su u srodstvu ili poslovnim vezama sa SNSD tajkunima, ali i sa političarima iz vladajuće koalicije.
Oktobarski izbori su za vladajuću koaliciju pitanje života i smrti, i spremni su uložiti koliko god treba da bi ih dobili. Gubitak izbora za mnoge od njih bi značio kraj političke karijere. ali i odlazak na robiju.
Zato su i povukli ovaj potez.
Navodni investitori, upumpaju 320 miliona KM NOVCA OPLJAČKANOG OD NARODA REPUBLIKE SRPSKE u predizbornu kampanju, a kroz 5 godina im se sve vrati, uz kamatu od 4,75%.
Naravno, MMF vrši monitoring nad tokovima novca, pa ne mogu dijeliti „šakom i kapom“ pod predizbornim šatrama, ali zato mogu povećati penzije za 2-3%, podići SVIMA plate, povećati davanja socijalnim kategorijama.Pokrenuti na desetine novih projekata i završiti stare, u septembru naravno.
Sjetite se „krvave bitke“ između Sindikata, Vlade i Unije poslodavaca oko najniže plate. Godinu i više su pregovarali, da bi je na kraju podigli sa 395 na 410 KM. A sad može sve i ima novca za sve!
Na izborima 2014-te su dosegli svoj maksimum po broju osvojenih i pokradenih glasova, Dodik se provukao sa razlikom od 6-7 hiljada glasova, Cvijanovićka je izgubila, a skupštinsku većinu su „osvojili“ kupovinom papaka. Četiri godine kasnije su u još većem padu, i zbog toga su u paničnom strahu.
Narode Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ne nasjedajte na predizborne trikove „Akcizne koalicije“ SNSD, HDZ i SDA , jer će im prvi potez nakon izbora biti povećanje stope PDV-a na minimalno 22%, bez
niže/diferencirane stope za osnovne životne namirnice, lijekove,udžbenike itd. A drugi, uvođenje Akciza na struju.
Revolt Banja Luka