Saopštenje Boračke organizacije Trnovo o radu načelnika Gagovića

Stiglo mi je Saopštenje Boračke organizacije Trnova, povodom odluka i poteza lokalnih vlasti Trnova i načelnika Dragomira Gagovića, koje prenosim u cjelosti.

 

OPŠTINSKA BORAČKA ORGANIZACIJA TRNOVO

Trnovo, 08.07.2019. godine

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Predsjedništvo Opštinske boračke organizacije Trnovo smatra sramotnom Odluku o dodjeli javnih priznanja i nagrada opštine Trnovo i Odluku o proglašenju počasnih građana opštine Trnovo koje su usvojene na zadnjoj sjednici SO Trnovo povodom Dana opštine i krsne slave Petrovdan. Priznanja su umjesto zaslužnih boraca dobili ratni dezerteri i profiteri.  

Aktuelnom načelniku gosp. Gagoviću posebno zamjeramo što prilikom obilježavanja 27. godina od stradanja srpskih civila u Ledićima nije osudio ovaj svirepi zločin niti činjenicu da počinioci nisu izvedeni pred lice pravde ni nakon toliko godina. Osim toga, neprihvatljivo je da se načelnik opštine ne odaziva na poziv i ne prisustvuje proslavi krsne slave Udruženja boraca „Beli vukovi“ i služenju parastosa za poginule pripadnike ove jedinice, zahvaljujući kojima je odbranjeno i Trnovo u odlučujućem momentu. Ne razumijemo zašto je načelnik odustao od ideje i projekta izgradnje spomen-obilježja u znak sjećanja na komandanta Vojske Republike Srpske Srđana Kneževića, koji je predložio i planirao bivši načelnik gosp. Mišović. Obrazloženje da u budžetu Opštine Trnovo nema dovoljno sredstava je očigledno samo izgovor, jer je na zadnjoj sjednici SO Trnovo usvojen rebalans budžeta u iznosu od cca 300.000,00 KM, koje su raspoređene za druge namjene i projekte. Postavlja se pitanje da li se to načelnik možda plaši reakcije načelnika Općine Trnovo Ibra Berila, koji inače otvara predizborne tribine SNSD-a, određuje koji projekti će se finansirati u Trnovu i generalno usmjerava politiku OO SNSD Trnovo? Da li je moguće da je strah toliki da ne smije čak ni da osudi zločin u Ledićima niti da oda počast Srđanu Kneževiću?

Zbog svega navedenog, podsjećamo načelnika da nikada i ni zbog čega ne smijemo zaboraviti da je dužnost svih nas da se uvijek sjećamo poginulih boraca, a dodjela priznanja i izgradnja spomen obilježja je najmanje što možemo učiniti u znak zahvalnosti, u suprotnom će biti obezvrijeđeno sve ono što su oni nesebično učinili da bi mi danas živjeli u slobodi.

 

                           Predsjedništvo   Opštinske  boračke organizacije Trnovo