Sahranjen pukovnik Gušić u Kifinu Selu kod Nevesinja

Uz vojne počastin, u prisustvu nekoliko hiljada Nevesinjaca, Hercegovaca i saboraca, u Kifinu Selu kod Nevesinja danas je sahranjen pukovnik Novica Gušić, ratni komandant Nevesinjske brigade Hercegovačkog korpusa Vojske Republike Srpske. Pomen pukovniku služili su vladika zahumsko-hercegovački Dimitrije i umirovljeni Atanasije, sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije.

Od pukovnika su se oprostili Vojislav Gušić, rođak, saborac i ratni vojni invalid koji je u Otadžbinskom ratu izgubio ruku, pukovnik Zoran Janjić, komandant artiljeriskog diviziona Nevesinjske brigade, i gradonačelnik Nevesinja Milenko Avdalović.

U Kulturnom centru „Nebojša Glogovac“ u Nevesinju prije sahrane jutros je održana Komemorativna sjednica na kojoj su o životu i ratnom putu pukovnika Gušića govorili njegov nasljednik na mjestu komandanta Nevesinjske brigade pukovnik Ranko Prodanović, predsjednik Boračke organizacije Nevesinja Siniša Šipovac, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić i načelnik Nevesinja Milenko Avdalović.

Neka je vječna slava i hvala pukovniku Novici Gušiću, koji je, igrom slučaja, poslednji svoj intervju dao meni noć uoči Mitrovdana 2019. godine u Beogradu.

Nebojša Vukanović