Са Младеном Черековићем након саслушања у полицији

Умјесто протеста испред, данас су у Палати Републике одржани разговори између представника ХОРЕКЕ, радника, угоститеља, фризера и хотелијера са представницима власти предвођених предсједницом Жељком Цвијановићем и премијером Радованом Вишковићем. На састанку се изашло у сусрет захтјевима да Влада исплати плате и доприносе радницима у дјелатностима које не могу да раде због пандемије, па су протести од јуче постигли свој циљ.

Док су се у Палати Републике одвијали разговори, испред су били бројни радници и власници кафића, који су чекали исход преговора, а потом се разишли након што им је саопштено да је Влада под притиском јавности изашла у сусрет њиховим захтјевима.

Као што сам најавио, у Полицијској станици Центар у Бањалуци данас је саслушан Младен Черековић, који је дао изјаву полицијским службеницима поводом мирних протеста и окупљања.

Младен каже да су полицијски службеници били коректни, да су узели службену изјаву и желе да утврде ко је био организатор скупа који је без најаве јуче одржан испред Палате Републике, а на крају саслушања тражио је судско одлучивање по прекршајној пријави која ће бити написана јер није учествовао у било каквим инцидентима и није желио да прихвати било какву одговорност.

Погледајте разговор са Младеном Черековићем непосредно након саслушања у полицији…

 

Небојша Вукановић.