palpal

Rupe krpe pijeskom umjesto asfaltom!?

Polako ali sigurno, Hercegovina se vraća u 19-ti vijek, posebno kada su u pitanju užasni putevi, bez konkurencije najgori u cieloj Evropi, od Kavkaza i Bosfora pa sve do Normandije i Gibraltara. O tome svjedoči i krpljenje udarnih rupa pijeskom na „novom“ putu Divin – Nevesinje. Ovakve fotografije i tehnologija popravke puteva odavno se ne mogu vidjeti ni u Africi.

Zaprepašteni Nevesinjci poslali su mi fotografije rupa koje se umjesto asfaltom krpe pijeskom, zemljom i makadamom! Vozači nisu mogli da vjeruju  kada su vidjeli putare kako lopatama i nogom popunjavaju udarne rupe i kratere!? Treba naglasiti da se radi o novom putu koji su finansirali HET i HE Dabar, o kome sam bezbroj puta pisao i snimao reportaže, upozoravajući na zloupotrebe i fušerenje firme HP investing iz Mostara, vlasništvo Hasana Pekušića, omiljenog neimara Luke, Ilije i SNSD-ovaca.

Hasov, Ilijin i Lukin put do sada je krpljen u bezbroj navrata, ali uzalud, stalno se pojavljuju nove rupe i oštećenja jer je podloga loša i nema popravke bez potpune rekonstrukcije, koja izuskuje velika sredstva. Nadam se da će se nekada postavite pitanje odgovornosti, od bivšeg direktora Bratića do sadašnjih stručnjaka, njihovom imovinom finansirati obnovu, kako bi se naučili pameti, napokon zaveo red i slušala struka a ne partija!

 

Nebojša Vukanović