Ругање у лице Херцеговцима – 5 километара пута градиће 3 године!?

Да се власти Републике Српске, посебно директор Путева Српске Ненад Нешић, грубо шпрдају са нама и ругају у лице Херцеговцима, показује и представа коју су јуче извели на Дражин Долу. Тамо се окупила сва свита, од Нешића, до Мика др Ћурића и Луке Петровића, како би свечано почели радове на 800 метара пута!?

За рубрику вјеровати или не је изјава чувеног директора Нешића да ће 5,5 километара тзв. „обилазнице“ радити 3 године, или у просјеку око 5 метара пута дневно!? Такву динамика градње је понижавајућа за једног пензионера са лопатом без икакве механизације. Овдје у прошлости ишао стари средњовјековни пут за Дубровник, поред пута Аустро-Угарска је направила водовод до Хума, и лаику је јасно да нема неких захтјевнијих радова осим проширења и исправљања старе трасе, па се поставља питање ко је овдје луд, и ко кога прави будалом. Треба  нагласити да се овдје не ради о некој фамозној „обилазници“, како је назваше градске власти, јер је западна обилазница урађена од Брегова и касарне до јужног излаза према Алексиној Међи, већ о градњи приступног пута за кнеза и Град сунца, повезивању села Дужи и Дражин Дола. То је један од низа уступака и детаља тајног пакта и договора лажног кнеза и Луке, који народним парама и лажним крунама купује наклоност Драшковића, и након великог непријатељства су закопали ратне секире дијелећи међусобно народни новац. Пут је почео да се ради а да нису ријешени имовински спорови, што је једна у низу лудости, и питање за др Мика је шта ради његова бројна и трома администрација, и зар није могао проблем са земљиштем на траси пута раније да се ријеши!?

Друго велико спрдање са народом је у чињеници да Нешић и Лука најављују реконструкцију пута Требиње -Љубиње, иако су управо ова два другара 2016. у изборној кампањи почели радове на овој дионици, и најавили да се неће зауставити до Стоца, а онда прво јутро након избора повукли машине. Сада лицемјери поново причају о реконструкцији пута кроз Попово поље, а јасно је да се он не би радио, јер га није било у плану Путева Српске до 2021. године, да није било снажног притиска у Народној скупштини РС и скретање пажње неколико посланика на проблем ужасних путева у Херцеговини.

На крају кад се код тендера и понуда, јасно је да једино Херцеговина-путеви могу извести адекватно радове, и упозоравам Луку да не експериментише са Хасаном, ХП инвестингом и сличнима јер ће се радови строго контролисати и неће дозволити фушерење, а да кајмак остане у џеповима моћника.

 

Небојша Вукановић