palpal

Rokfelerov „trilateralac“ brani Dodika

Stefanovi' trilaterala.png

Rokfelkerov „trilateralac“ brani Dodika

Uprkos nedavno uvedenim sankcijama SAD-a Miloradu Dodiku, čudne su i veoma isprepletene veze između Amerikanaca i porodice Dodik. O tome svjedoči i podatak da je Miloš Stevanović, pravni zastupnik Igora Dodika koji nam je juče uputio pismo kao opomenu pred tužbu, veoma aktivan član Trilateralne komisije Dejvida Rokfelera. Stevanović je od 11. do 13. novembra prošle godine u Lisabonu učestvovao na Centalnom evropskom skupu članova Trilateralne komisije. Na osnovu fotografija sa fejsbuk profila g-dina Stevanovića može se vidjeti da je veoma aktivan „trilateralac“ koji je i u Bijeljini organizovao skupove uticajnih članova organizacije čiji su osnivači Dejvid Rokfeler i Zbignjev Bžežinski, veliki kritičar Rusije. Stevanović je izvršni direktor „East-west bridge“ za BiH, ogranka Trilateralne grupe kojom predsjedava Jakob Finci, a društvo mu između ostalih pravi i Dodikov savjetnik Aleksandar Vranješ, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, Dodikov kum Ranko Škrbić…

Sa jedne strane predsjednik Republike Srpske zabranio je svojim stranačkim funkcionerima da se sastaju sa američkom ambasadorkom Morin Kormak, za koju je Dodik traži da se proglasi nepoželjnom osobom u BiH, a sa druge strane njegovog sina i porodicu brani i zastupa drugi čovjek veoma moćne i uticajne Trilateralne komisije u BiH!?

Advokat Miloš Stevanović blizak je vladajućem SNSD-u, i nakon izbora 2014. godine pominjao se u medijima kao kandidat za ministra unutrašnjih poslova, ali je ta funkcija ipak pripala Draganu Lukaču. Pored advokatske kancelarije, Stevanović je vlasnik kompanije „Standard group“ iz Bijeljine koja je nakon kraha kompanije Bobar bila ponudila 3 800 000 maraka za 75% akcija Bobar osiguranja. Iako je posao bio dogovoren, u sukobu frakcija unutar SNSD-a pobjedu je odnio ministar finansija Zoran Tegeltija, pa je njegov tajkun Mladen Milanovič Kaja preko kompanije MG mind iz Mrkonjić Grada preuzeo Bobar osiguranje, a Stevanović se morao povući.

Nebojša Vukanović