Родољуб одстранио АББу

Ана Бокоњић Буха, познатија као требињска АББ-а, више није портпарол Града сунца и компаније Свислајн у Требињу. У склопу чишћења црвених кадрова из компаније, Драшковић је недавно донио одлуку да откаже Уговор АББи, која је последњих неколико година била гласноговорник Родољуба Драшковића у Требињу и Херцеговини, организовала медијске презентације и догађаје.

Од 2014. године АББ-а је била незванични портпарол СНСД-а, Илије Таминџије, Гордана Мишељића и Луке Петровића, и преко АТВ-а водила је снажну кампању у корист владајућих структура. Након вјерне службе и активне кампање Мишељићу и Луки, 2017. је постапа портпарол Електропривреде Републике Српске и наметнула се Родољубу Драшковићу. За АББУ се може рећи и да је претеча, јер је својим радом прво наговјестила велики заокрет АТВ-а и претварање у други канал РТРС-а. У пребрзом трчању газила је све пред собом, али је и стала на танак лед, и службом смијењеном Жељку Ковачевићу  опасно се замјерила Луки Петровић, али и колегама у Електропривреди које је одмах почела да гази увлачећи се директору, па је склоњена у страну након детронизације Ковачевића. У међувремену ју је провалио и Родољуб, па је и код њега добила црвени картон.

Како сијеш тако ћеш и пожњети. Ваљда АББА, али и још неки, науче понеку лекцију, и схвате да је све пролазно, власт, моћ, функција или привилегије, и да треба покушати остати човјек у свим ситуацијама, а не бескрупулозно газити преко свега како би се стигло до циља.

 

Небојша Вукановић