Режим отворено пријети линчом БН телевизији и новинарима!?

РТРС је објавио скандалозно и опасно Саопштење за јавност режимских синекура из Београда које се потписују као „Удружење част отаџбине“. На мању групу плаћеника и маргиналаца, које су права брука а не част српства и отаџбине, не треба пуно обраћати пажњу јер су они само мегафон режима. Проблем је што је режим, преко својих дежурних пискарала, почео отворено и јавно да пријети медијима и новинарима који нису под његовом контролом!   

Тако режим преко тзв „Части отаџбине“ отворено и јавно пријети обуздавањем БН телевизије, али и других непослушних медија, новинара и портала, уколико наставе да извјештавају о активностима групе Правда за Давида. У скандалозном Саопштењу пријетећим тоном  се наглашава „да би све било другачије да нема утицаја политике и ревности БН телевизије“, те се тражи од јавног тужиоца да реагује јер је „неопходно убуздати и БНТВ и ситна пискарала која сматрају да уз помоћ странаца имају право на све. Молимо јавног тужиоца да у складу са законом онемогући јавно пласирање било каквих информација у слаучају „Истина и правда за Давида“ које имају за циљ дестабилизовање Републике Српске“.        

Посебно је забрињавајућа реченица у којој се каже да би „овакав потез спријечио планирано подизање народног бунта, па је крајње вријеме да погасимо свјетла која обасјавају пут ка нашем нестанку“!?

     Нема сумње да режим, преко својих дежурних синекура, шаље јасне пријетеће поруке БН телевизији, али и свим новинарима и медијима које не контролише, да ће их „обуздати“ и НА СИЛУ угасити уколико наставе да пишу слободно и говоре истину! Саопштење је одмах као урарну вијест на свом сајту пренијела Фабрика мржње, лажи и зла звана РТРС, и нема сумње да се ради о опасном преседану који разоткрива праве намјере режима.  Нема никакве сумње да се ради о отвореном и јавном позиву на линк неистомишљеника, који се упорно етикетирају као издајници, страни плаћеници и непријатељи који тобоже руше Републику Српску и њене институције.                                                                                         

Режим је у паници јер је незадовољство народа све веће, са Лукачем и трапавом Жељком срљају из једне грешке и гафа у други, и тако још више изазивају гњев и револт грађана. Из Саопштења тзв. „Части отаџбине“, за које нема сумње да је скројено и наручено из Кабинета Оца нације, може се закључити да режим све озбиљније разматра употребу силе против свих оних које сматра својим противницима.

Очекујем да сви који се залажу за поштовање основних демократских начела, Устава, закона и слободе медија најоштрије осуде иступ и срамно Саопштење тзв „Части отаџбине“, јер нема сумње да је оно само пробни балон и тест којим се пипа пулс јавности уколико се режим одлучи да на силу покуша да разбије окупљање групе „Правда за Давида“, те недемократским стаљинистичким методама угуши слободне и независне медије и новинаре.

Понашање режима је јако опасно, и показује да његови челници и даље размишљају мозгом кожног мантила, који мисли да Голим отоцима може ријешити све проблеме.

 

Небојша Вукановић